Μια απίστευτη ιστορία που συνέβη τον Αύγουστο του 2012 με έναν 21χρονο πεζοναύτη που αυτοκτόνησε ενώ υπηρετούσε στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα έφεραν στο φως αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετά τη μήνυση που υπέβαλαν οι γονείς του κατά του ελληνικού κράτους και του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Πρόκειται για ένα περιστατικό που δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ και μέχρι και πριν απο μερικές ημέρες αγνοούσε η ελληνική αλλά και η αμερικανική κοινή γνώμη.

Ο 21χρονος Μπράιαν Λαλούπ υπηρετούσε ως προσωπικό ασφαλείας στην πρεσβεία. Στις 12 Αυγούστου, σύμφωνα με τους γονείς του, πήγε σε ένα πάρτι και εκεί μίλησε με έναν συνάδελφό του τον οποίο ενημέρωσε για την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει μετά το χωρισμό με τη σύντροφό του.

Για την κατάστασή του, όπως λένε οι γονείς του Μπράιαν, ενημερώθηκε αξιωματικός, ο οποίος αντί να αναζητήσει βοήθεια τον έβγαλε έξω να πιούνε. Στη συνέχεια, όπως αναφέρεται στη μήνυση, ο 21χρονος πεζοναύτης κατάφερε να βρει ένα όπλο και αυτοπυροβολήθηκε.

Πώς εμπλέκεται το ελληνικό κράτος

Η εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης ξεκινά με τη μεταφορά της σορού στον «Ευαγγελισμό» και την πραγματοποίηση νεκροψίας-νεκροτομής.

Σύμφωνα με τους γονείς του νεαρού πεζοναύτη η σορός τελικά τους παραδόθηκε χωρίς την καρδιά. Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι η κατάσταση αυτή δεν θα γινόταν αντιληπτή αν δεν είχε υποβληθεί η σορός σε δεύτερη νεκροψία από αμερικανούς στρατιωτικούς γιατρούς στις 22 Αυγούστου 2012.

Η, δε, οικογένεια έμαθε για την απουσία της καρδιάς στις 17 Σεπτεμβρίου, δύο εβδομάδες, δηλαδή, μετά την κηδεία του Μπράιαν ενώ καταλήγει στη μήνυσή της ότι τελικά τους παραδόθηκε μια άλλη καρδιά.

«Είναι η καρδιά του. Είναι η ψυχή του. Είναι αυτό που έκανε τον Μπράιαν αυτό που είναι» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Associated Press η μητέρα του 21χρονου πεζοναύτη, Μπέβερλι Λαλούπ.

Σε ερώτηση του Associated Press προς τον εκπρόσωπο της Ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον για το τι συνέβη, εκείνος απάντησε ότι η καρδιά κρατήθηκε για τοξικολογικές εξετάσεις αρνούμενος να απαντήσει στο τι συνέβη με την καρδιά ή στο γιατί η οικογένεια παρέλαβε αργοπορημένα την καρδιά ενός άλλου ανθρώπου.

Το πρακτορείο επικαλείται, δε, παθολόγους που υποστηρίζουν ότι μολονότι συνηθίζεται στις νεκροψίες να αφαιρούνται όργανα, οι τοξικολογικές εξετάσεις δεν γίνονται με την καρδιά αλλά με λήψη αίματος ή άλλων υγρών.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση ούτε από το αμερικανικό πεντάγωνο ούτε από την ελληνική κυβέρνηση ούτε και από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στο οποίο απευθύνθηκε το AP.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook