Παρανομούν οι Αντιπεριφερειάρχες που προτρέπουν τους εμπόρους της περιοχής τους να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου και αντ\’αυτής να ανοίξουν την τελευταία Κυριακή του έτους, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Με άλλα λόγια οι σχετικές αποφάσεις που έλαβαν Αντιπεριφερειάρχες όπως ο κ. Κουκιαδάκης στο Ηράκλειο (δείτε εδώ), είναι παράνομες και μάλιστα όπως αναφέρει η ανακοίνωση \”οι υπεύθυνοι για αυτές τις έκνομες ενέργειες, θα παραπεμφθούν στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου\”.

Σημειώνεται ότι σε σχετικό αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, ο κ. Βουλγαράκης είχε απαντήσει ότι δεν έχει δικαιοδοσία βάση νόμου να λάβει τέτοια απόφαση, στάση που τελικά τον δικαίωσε (δείτε εδώ)

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Υπουργείου που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής:

Έγινε γνωστό στο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ότι ορισμένοι αντιπεριφερειάρχες, παρανόμως και αυθαιρέτως, προτρέπουν τους εμπόρους στην περιοχή τους, να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου και αντ’ αυτής να ανοίξουν την τελευταία Κυριακή του έτους, (29 Δεκεμβρίου), ή και ότι σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν ήδη λάβει σχετικές αποφάσεις. Είναι προφανές ότι όλες αυτές οι ενέργειες παραβιάζουν ευθέως τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο 4177/2013.

Οι υπεύθυνοι για αυτές τις έκνομες ενέργειες, θα παραπεμφθούν στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook