Στις 11 Δεκεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων η 2η συνάντηση του ερευνητικού έργου «Σχεδιασμός και ανάπτυξη κέντρων συλλογής διαχείρισης και διάθεσης ελαιοπυρήνα για σκοπούς ενεργειακής αξιοποίησης – ΚΕ.Δ.ΕΛ.Ε.Α.». 
Στόχος του έργου είναι η δημιουργία και λειτουργία ενός κέντρου συλλογής, διαχείρισης και διάθεσης του ελαιοπυρήνα για σκοπούς ενεργειακής αξιοποίησης καθώς επίσης και ο καθορισμός ενός ολοκληρωμένου πλαισίου για την λειτουργία κέντρων διαχείρισης ελαιοπυρήνα στον ελληνικό και κυπριακό χώρο για την ορθολογική διαχείριση του. Ο ελαιοπυρήνας είναι ένας φυσικός πόρος με ιδιαίτερη αξία, που μπορεί να καταστεί ιδιαίτερα επικίνδυνος προκαλώντας ρύπανση των εδαφών, του υδροφόρου ορίζοντα, αλλά και της ατμόσφαιρας 
Στη συνάντηση συμμετείχαν η επιστημονικά υπεύθυνη Δρ. Ευαγγελία Στεφανουδάκη και η ομάδα του έργου από το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων, ο Δρ. Πάρις Φωκαΐδης, συντονιστής του έργου από το Ερευνητικό Κέντρο Frederick της Λευκωσίας, ο Δήμαρχος κ. Αργύρης Αργυρού από το Δήμο Γερίου Κύπρου και ο Δρ. Πόλυς Πολυκάρπου από το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών Κύπρου. 
Το έργο, στο οποίο το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων συμμετέχει ως εταίρος, υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Κύπρος 2007-2013», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΤΠΑ) κατά ποσοστό 80% και Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου κατά Ποσοστό 20%.
Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για την πρόοδο του έργου, αξιολόγηση του τμήματος του έργου που ολοκληρώθηκε, συζήτηση και επίλυση προβλημάτων, λήψη διορθωτικών μέτρων και συντονισμός των επόμενων δραστηριοτήτων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook