Βγήκε κυριολεκτικά από τα ρούχα του ο Μεξικανός βουλευτής της αντιπολίτευσης, Αντόνιο Γκαρσία Κονέχο, διαμαρτυρόμενος για τη μεταρρύθμιση του ενεργειακού τομέα. 

Ο Κονέχο έκανε… στριπτίζ μέσα στην αίθουσα του Κογκρέσου κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου, με στόχο να καταγγείλει τη \”λεηλασία\” στην οποία θεωρεί ότι οδηγούν οι προτεινόμενες αλλαγές. 

Ο τολμηρός βουλευτής έβγαλε όλα του τα ρούχα και έμεινε μόνο με το εσώρουχό του, ενώ ταυτόχρονα μιλούσε στους συναδέλφους του. 

\”Μόνο αυτό μου απέμεινε και δεν θα καταφέρετε να το πάρετε\”, είπε όταν τελείωσε με το γδύσιμο. \”Είναι ντροπή! Δεν ντρέπομαι που γδύνομαι, αλλά για αυτό που κάνετε, που είναι ατιμία. Το Μεξικό πληρώνει τις υψηλότερες τιμές στον κόσμο για την ενέργεια. Πρακτικά, χαρίζετε ό,τι έχουμε. Αυτό είναι ντροπή!\”, τόνισε.

Η συζήτηση αφορούσε το σχέδιο του Μεξικανού προέδρου Ενρίκε Πένια Νιέτο να απελευθερώσει τον τομέα της ενέργειας, ώστε να επενδύσουν στη χώρα και ιδιωτικές εταιρείες – με απώτερο σκοπό τον εκσυγχρονισμό του.

Η συζήτηση στο Κογκρέσο –που ήταν το τελευταίο στάδιο για την αλλαγή της νομοθεσίας– έγινε σε πολύ υψηλούς τόνους και δεν έλειψαν ακόμη και τα μικροεπεισόδια.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε τελικά με ψήφους 353 υπέρ έναντι 134 κατά, μετά από μια 20ωρη συζήτηση πίσω από τις κλειδαμπαρωμένες πόρτες του Κογκρέσου, οι οποίες ήταν επίσης φραγμένες με…καρέκλες ώστε να εμποδιστούν οι διαδηλωτές να μπουν στο κτίριο.



news.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook