Με βασικούς υποστηρικτές τον ΟΤE και την COSMOTE που για ακόμη μια φορά αποδεικνύουν το ενδιαφέρον τους για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, και με στόχο να διαδώσει την ιδέα πως η διαφορετικότητα δεν είναι τίποτα παραπάνω ή τίποτα λιγότερο από την ίδια την ανθρώπινη φύση, ανοίγει αύριο τις πύλες της στο Μουσείο Βορρέ η Έκθεση ζωγραφικής «Αποτυπώματα» 2011 – Special Olympics.
H Έκθεση είναι μια πρωτοβουλία του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους – Σ.Κ.Ε.Π., σε συνεργασία με το Μουσείο Βορρέ και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια. 
Η Έκθεση παρουσιάζει έργα παιδιών και νέων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και διανοητική στέρηση σε συνεργασία με μαθητές και φοιτητές γενικής εκπαίδευσης. 1.600 νέοι από 64 ειδικά σχολεία, κοινωνικούς φορείς και σχολεία γενικής εκπαίδευσης, δημιούργησαν μαζί 700 έργα.
Ζωγραφίζοντας όλοι μαζί, χωρίς διακρίσεις, τα παιδιά προσεγγίζουν το ένα το άλλο και ανακαλύπτουν πως η διαφορετικότητα είναι κοινός παρανομαστής για όλους χωρίς να αποτελεί εμπόδιο στη δημιουργία ανθρώπινων σχέσεων, χτίζοντας μέσα από τη δημιουργική διαδικασία, σχέσεις κατανόησης, σεβασμού και αποδοχής.
Η Έκθεση «Αποτυπώματα» 2011 – Special Olympics που οργανώνεται σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011. Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 6 Μαΐου 2011 και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 13/5 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Όλα τα έσοδα της πώλησης των έργων θα διατίθενται αποκλειστικά στα ειδικά σχολεία και κοινωνικούς φορείς που συμμετέχουν.
Σχετικά με τον ΣΚΕΠ
Ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους – Σ.Κ.Ε.Π., είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο, που ιδρύθηκε το 2008 με στόχο να δώσει μέσα από την Τέχνη φωνή και βήμα σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες νέων και ταυτόχρονα να ευαισθητοποιήσει νέους που δεν αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. 

Ο Σ.Κ.Ε.Π. λειτουργεί ως πλατφόρμα επικοινωνίας συνδέοντας νέους με αναπηρίες και νέους σε αντίξοες συνθήκες διαβίωσης (από ειδικά σχολεία – κοινωνικούς φορείς – ιδρύματα) μαζί με μαθητές γενικής εκπαίδευσης, που σπάνια έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν όλοι μαζί, εμπειρίες, απόψεις, συναισθήματα και ιδέες. 

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook