Οι περισσότερες γυναίκες που περιποιούνται τον εαυτό τους θέλουν το χτένισμά τους να διαρκεί όλη τη μέρα. Υπάρχουν απλές και ανέξοδες συμβουλές που θα βοηθήσουν το χτένισμά σας να διατηρηθεί για πολύ περισσότερο.

Συμβουλή 1: Το λούσιμο

Επιλέξτε ένα σαμπουάν και μαλακτικό γα έξτρα όγκο, ειδικά αν έχετε λεπτά μαλλιά. Λουστείτε και αφού τελειώσετε ενώ είναι ακόμη βρεγμένα κάντε μασάζ με τον αφρό ή το τζελ σας στις ρίζες των μαλλιών.

Συμβουλή 2 : Σωστό στέγνωμα

Αν έχετε λεπτά και άτονα μαλλιά αυτό που χρειάζεστε είναι έξτρα όγκος. Στεγνώστε με το πιστολάκι αρχικά τις ρίζες των μαλλιών και για πιο άμεσο αποτέλεσμα συνεχίστε τη διαδικασία γυρίζοντας το κεφάλι ανάποδα.

Συμβουλή 3: Σιλικόνη και προιόντα styling

Αφού τα στεγνώσετε χρησιμοποιήστε ένα προϊόν  με βάση τη σιλικόνη που προστατεύει τα μαλλιά από τη θερμότητα και αρχίστε να φορμάρετε τα μαλλιά σας. Ένα καλό προϊόν styling θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το χτένισμά σας ακόμη περισσότερο, χρησιμοποιώντας το με τη σωστή τεχνική. Με μια λακ για δυνατό κράτημα ψεκάστε πρώτα τις ρίζες των μαλλιών και στη συνέχεια και το υπόλοιπο κεφάλι. Έτσι ελαχιστοποιείται τις πιθανότητες τα μαλλιά να «πέσουν» πολύ γρήγορα.

Τι δεν πρέπει να κάνετε

1)    Προτιμήστε χρώμα μαλλιών όσο πιο κοντά γίνεται στους φυσικούς σας τόνους για να περιορίσετε τις συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο, αλλά και να αποφύγετε τις βλαβερές συνέπειες που προκαλούν στα μαλλιά οι τεχνικές εργασίες.

2)    Το βράδυ τυλίξτε τα μαλλιά σας, έτσι ώστε να προστατευτούν από τον ιδρώτα, τη ζέστη ή το κρύο.

3)    Προσπαθήστε να αποφύγετε το πιστολάκι όσο μπορείτε. Είναι προτιμότερο να αφήσετε τα μαλλιά να στεγνώσουν με φυσικό τρόπο και να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι μόνο για φορμάρισμα. Αν πάλι το πιστολάκι είναι απαραίτητο χρησιμοποιήστε το σε συνδυασμό με προϊόντα που προστατεύουν από τη θερμότητα.

govastileto.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook