Με το ματς στο 0-0 στο ημίχρονο λίγοι ίσως περίμεναν να αλλάξει κάτι συνταρακτικά στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης του Πλατανιά με τη Skoda Ξάνθη.

Η κίνηση όμως του Νίκου Αναστόπουλου να κρατήσει στο ματς τον αρνητικό στο πρώτο μέρος – τον \”έσβησε\” ο Μπαξεβανίδης – Νίκολα Μπέλιτς αποδείχθηκε καθοριστική, αφού ο Σέρβος με την μετατόπισή του στο αριστερό άκρο της επίθεσης βρήκε περισσότερο πεδίο δράσης και είχε συμμετοχή και στα τρία γκολ της Χανιώτικης ομάδας, που έφτασε στην θριαμβευτική νίκη με 3-0 απέναντι στους Ακρίτες.

Στα 40 δευτερόλεπτα του β\’ μέρος ο Μπέλιτς κέρδισε πέναλτι από τον Βασιλακάκη δίνοντας την ευκαιρία στον Γουνδουλάκη να \”χριστεί\” σκόρερ για το 1-0. Στο 65\’ από κόρνερ του Σέρβου ο πολύ καλός Τέτε πανηγύρισε το πρώτο του φετινό γκολ για το 2-0, ενώ από σέντρα του Μπέλιτς στο 71\’ ο Κατάι \”σημάδεψε\” το δοκάρι και ο Τόρες έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 5ο του γκολ στη Super League. 

Εξαιρετικό παιχνίδι έκανε ο Ζουμπουλάκης, που ψηφίστηκε ως πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα.

Ο Αναστόπουλος παρέταξε την ομάδα του με τον Γιωργαλλίδη κάτω από την εστία και τετράδα στην άμυνα από δεξιά προς τ\’ αριστερά τους Φερνάντες, Ιντζίδη, Φαΐσκα και Ζουμπουλάκη. Αγκιλέρα και Τέτε αποτελούσαν το κεντρικό δίδυμο στα χαφ, με τον Γουνδουλάκη να κινείται σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Στα άκρα της επίθεσης ήταν Μπέλιτς (δεξιά) και Κατάι (αριστερά), με τον Τόρες να επιστρέφει στην κορυφή.
Από την άλλη ο Μάουρερ είχε τον Τσέμα κάτω από την εστία και αμυντική τετράδα τους από δεξιά προς τ\’ αριστερά τους Μπέρτο, Γούτα, Βάλλα, Μπαξεβανίδη. Ο Φλίσκας ως αμυντικός μέσος είχε μπροστά του Βασιλακάκη και Μάνταλο, με την επιθετική τριάδα να αποτελούν οι Κάλβο (δεξιά), Σολτάνι (αριστερά) και Σολάρι (κορυφή).

Φάσεις-γκολ

16\’ Μπέλιτς αρχικά και Τόρες στη συνέχεια αδρανούν και χάνεται σημαντική ευκαιρία για τον Πλατανιά.
31\’ Σέντρα του Κάλβο, ο Σολάρι παίρνει την κεφαλιά, με τη μπάλα να καταλήγει λίγο πάνω από την εστία του Γιωργαλλίδη. 
36\’ Επικίνδυνη αντεπίθεση της Ξάνθης, με τον Μάνταλο να δίνει στον Κάλβο, ο οποίος σουτάρει για να διώξει με σωτήριο τάκλιν ο Ζουμπουλάκης.
47\’ ΓΚΟΛ: Ο Γουνδουλάκης ευστοχεί στο πέναλτι που κέρδισε δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Μπέλιτς από τον Βασιλακάκη (1-0).
51\’ Κόρνερ του Κάλβο κεφαλιά του Βάλλα άουτ.
53\’ Εξαιρετικό τακουνάκι του Σολτάνι για τον Μάνταλο, που μόνος απέναντι από τον Γιωργαλλίδη \”πιάνει\” αέρα.
57\’ Φάουλ του Μάνταλου κεφαλιά του Σολάρι άουτ.
64\’ Ωραίο \”1-2\” Τόρες-Κατάι, ο Σέρβος \”αδειάζει\” τον Γούτα μέσα στην περιοχή αλλά ο Τσέμα με εξαιρετική επέμβαση του στερεί το γκολ.
65\’ ΓΚΟΛ: Κόρνερ του Μπέλιτς κεφαλιά του Τέτε και 2-0 μέσα σε έξαλλα πανηγύρια.
68\’ Σέντρα του Μάνταλου γυριστό σουτ του Βασιλακάκη άουτ.
71\’ ΓΚΟΛ: Ο Τέτε δίνει στον Μπέλιτς, που σεντράρει για τον Κατάι, το πλασέ του οποίου αποκρούεται από το δοκάρι, με τον Τόρες σε κενή εστία να σκοράρει για το 3-0.
88\’ Σουτ του Τριάδη μπλοκάρει ο Γιωργαλλίδης.
90+2\’ Ο Αγκιλέρα έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας για τον Μπέλιτς, που πλάσαρε άουτ.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας)-Ευθυμιάδης (Πιερίας)
4ος: Θάνος (Γρεβενών)
Κίτρινες: Φλίσκας (40\’), Σολτάνι (41\’), Αγκιλέρα (49\’)
Πλατανιάς (Νίκος Αναστόπουλος): Γιωργαλλίδης, Φαΐσκα, Ζουμπουλάκης, Φερνάντες (84\’ Δημήτρης), Ιντζίδης, Αγκιλέρα, Τέτε, Μπέλιτς, Τόρες (79\’ Μπεριάν), Γουνδουλάκης (52\’ λ.τρ. Σιώπης), Κατάι.
Skoda Ξάνθη (Ράινερ Μάουρερ): Τσέμα, Μπέρτος, Γούτας, Βάλλας, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας (65\’ Ράνος), Βασιλακάκης, Μάνταλος, Κάλβο (51\’ Τριάδης), Σολτάνι (82\’ Νάκας), Σολάρι.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook