Σαν πλάσματα από άλλο κόσμο μοιάζουν αυτές οι πολικές αρκούδες τις οποίες ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε την ώρα λουκούλλειου δείπνου με τα απομεινάρια μιας φάλαινας.

Στις φωτογραφίες που τράβηξε ο φωτογράφος Michal Tyl στην Αλάσκα φαίνονται αρσενικές, θηλυκές αρκούδες και τα μικρά τους στο μεταμεσονύχτιο δείπνο τους.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, πέρασαν μία νύχτα και μια μέρα μέχρι να μη αφήσουν σχεδόν τίποτα από τη φάλαινα.

Συνήθως οι πολικές αρκούδες είναι μοναχικές και δύσκολα ανέχονται τέτοιο… συνωστισμό. Ωστόσο προφανώς η αφθονία της τροφής χαλάρωσε τα «μαχητικά» αντανακλαστικά τους.

«Μας είχαν προσκαλέσει φίλοι μας Εσκιμώοι για να δούμε το κουφάρι μιας φάλαινας που οι ίδιοι είχαν πιάσει και γδάρει. Οι Εσκιμώοι Inupiat έχουν το δικαίωμα να πιάνουν τρεις φάλαινες κάθε χρόνο. Έτσι οι πολικές αρκούδες έχουν μάθει πως πάντα μένει κάτι γι’ αυτές στην περιοχή ακόμα και αφότου οι Εσκιμώοι έχουν αφαιρέσει τα καλύτερα κομμάτια της φάλαινας.

Συνήθως απομένουν κυρίως κόκαλα με λίγο κρέας επάνω τους, αλλά είναι αρκετό για να θρέψει τις πεινασμένες αρκούδες για μια μέρα», τονίζει ο φωτογράφος.

«Είμαστε τέσσερις που φτάσαμε στο σημείο και αντικρύσαμε ένα φοβερό θέματα. Ήταν τουλάχιστον είκοσι αρκούδες όλων των ηλικιών και των μεγεθών, από μικρά αρκουδάκι μέχρι μεγάλες αρσενικές. Ήταν όλες λερωμένες από αίμα και λάσπη και τις ακούγαμε να γρυλίζουν, να μασουλάνε και να σπάνε κόκαλα. Οι μεγαλύτερες αρκούδες έτρωγαν τα πλευρά της φάλαινας σαν να είναι κλαράκια. Οι θηλυκές αρκούδες άφηναν τα μικρά τους να πηγαίνουν κοντά στα αρσενικά, κάτι που δεν θα επιτρεπόταν αν ήταν μέρα. Αλλά ήθελαν όλες να φάνε».

Δείτε τις φωτογραφίες…

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook