«Κανένα σπίτι φτωχής οικογένειας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα» είναι ο στόχος της κυβέρνησης υπογραμμίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης σε συνέντευξή του στην «Ημερησία», αναφέρεται σε διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ και εκφράζει αισιοδοξία για θετική κατάληξη των συζητήσεων με την Gazprom.

Η ΔΕΗ έως σήμερα, έχει επανασυνδέσει το ηλεκτρικό ρεύμα σε πάνω από 4.000 νοικοκυριά, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνσή τους, αναφέρει ο κ. Μανιάτης και υπογραμμίζει πως οι εκτιμήσεις μιλούν για έναν τελικό αριθμό μερικών χιλιάδων οικογενειών, που θα προστεθούν στις 470.000 του σημερινού Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

Η κυβέρνηση μελετά σειρά παρεμβάσεων, που θα συμβάλουν στην ισορροπία του ενεργειακού συστήματος και στη μείωση του κόστους αυτού, τόσο στην αγορά ηλεκτρισμού, όσο και στην αγορά αερίου, υπογραμμίζει, ταυτόχρονα, ο υπουργός Περιβάλλοντος, επισημαίνοντας πως το τελικό αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την Gazprom θα δώσει ικανοποιητικές τιμές για το φυσικό αέριο στην ελληνική αγορά.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook