Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 10.00 σήμερα το πρωί, έξω από μεγάλη εμπορική αλυσίδα καταστημάτων στο Ηράκλειο, καλεί η ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της:

\”Για μια ακόμη φορά ο κυβερνητικός συνδικαλισμός που στο χώρο του εμπορίου, στην πόλη μας, εκφράζεται από την πλειοψηφία του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, προχώρησε σε αυθαίρετη «επαναδιατυπωση» της θέσης του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου ,για μια ακόμη φορά λοιπόν η “κωλοτούμπα” πήγε “σύννεφο”.

Οι «δήθεν» υπερασπιστές της «μιας Κυριακής ανοικτά τα καταστήματα» ζήτησαν τη συνδρομή του κ. Κουκιαδάκη προκείμενου να γίνει αυτό που συνεχώς καταγγέλλει η ΠΑΣΕΒΕ στο χώρο του εμπορίου, ότι δηλ. θα βρίσκουμε μπροστά μας με διάφορα τρόπους την προσπάθεια ουσιαστικά κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας. Και όπως ήταν φυσικό ο κ.Κουκιαδάκης “ανταποκρίθηκε”.

Πήρε λοιπόν ο κ. Αντιπεριφεριάρχης τη απόφαση – συμπλήρωση, όπως ήδη έχει ενημερώσει, και γνωμοδότησε για το άνοιγμα της προαιρετικής Κυριακής 15/2/2013 στην Κυριακή 29/12/2013.

Άσχετα αν η Κυβέρνηση αντέδρασε έντονα σε αποφάσεις αντιπεριφερειαρχων όπως η παραπάνω, είναι φανερό ότι υπάρχει μια συντονισμένη νέα προσπάθεια να γίνει το χατίρι των μονοπωλίων του εμπορίου, να καταργηθεί δηλαδή η Κυριακάτικη αργία εδώ και τώρα έστω και αν την πρώτη Κυριακή, 3 Νοεμβρίου αυτό δεν τους βγήκε όπως θα ήθελαν εξαιτίας των αντιδράσεων εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων στο εμπόριο.

Είναι σε όλους τους συναδέλφους γνωστό πως ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρι οι μεγάλες επιχειρήσεις, τα μονοπώλια, οι πολυεθνικές να επιβάλουν ότι αυτές συμφέρει σε βάρος των χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων. Στο πως δηλ. θα κάνουν ότι είναι δυνατό προκειμένου να μείνει το πεδίο ανοικτό για να αβγατίσουν τα κέρδη τους αφού εμείς θα έχουμε πάει ήδη σπίτια μας.

Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους, περιφρουρώντας την Κυριακάτικη Αργία, να κρατήσουν τα καταστήματα τους κλειστά. Η αγωνία όλων μας για το πώς θα ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές μας οικονομικές υποχρεώσεις (που είναι δυστυχώς πολλές), δεν θα βοηθήσει ακόμη και αν δουλέψουμε, όχι τις Κυριακές των εορτών, αλλά όλες του χρόνου.

Για μας είναι καθαρό πως δεν λείπουν μέρες στους καταναλωτές για να κάνουν τα ψώνια τους. Λείπει το “ρευστό” που οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των συγκυβερνήσεων τους, έχουν βίαια αφαιρέσει από τους μισθούς και τις συντάξεις τους. Ας δείξουμε και πάλι την αποφασιστικότητα μας ενάντια στις προθέσεις του υπουργείου, των πολυεθνικών και των σχεδίων τους για εξόντωσης μας.

Η ΠΑΣΕΒΕ εδώ και ένα χρόνο στο Ηράκλειο παλεύει με συνέπεια μέσα και έξω από τον εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου (ΕΣΗ) με όσες δυνάμεις διαθέτει για την υπεράσπιση της αργίας της Κυριακής. Έχει συμβάλει αποφασιστικά να έχει σαν επίσημη θέση ενάντια στην κατάργηση της ο ΕΣΗ σαν φορέας, έστω και αν η ηγετική ομάδα του έχει διφορούμενη στάση (αναλόγως τον συνομιλητή).

Οι μικρέμποροι, οι αυτοαπασχολούμενοι ας βγάλουν συμπεράσματα.

Η ΠΑΣΕΒΕ τάσσεται με το μέρος των εργαζομένων στα εμπορικά καταστήματα και καλεί τους έμπορους της πόλης να μην πέσουν στην παγίδα.

Η εξαθλίωση του λαού, η φτώχεια που τον καταδικάζει η κυβερνητική πολιτική υπαγορευμένη από την ΕΕ και τα μονοπώλια δεν θα εξαφανιστεί ως δια μαγείας στις 29 Δεκεμβρίου.

Τα μικρομάγαζα θα υποχρεωθούν να είναι στο εξής ανοικτά συνεχώς με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικογενειακή και κοινωνική ζωή των επαγγελματιών.

Την ιδία στιγμή το εξοντωτικό «εορταστικό ωράριο» που η ΠΑΣΕΒΕ καταψήφισε πρόσφατα στη συνεδρίαση του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, ουσιαστικά λειτουργεί υπέρ των εμπορικών κέντρων και των μεγαλοκαταστημάτων που λειτουργούν με εργαζόμενους των 300 ευρώ υπό συνθήκες γαλέρας όσον αφορά στις εργασιακές τους θέσεις.

Η ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου Κρήτης καλεί τους συναδέλφους στην αυριανή συγκέντρωση, (Κυριακή στις 10 το πρωί) έξω από το ΖARAS επί της Δικαιοσύνης, που διοργανώνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Η υπεράσπιση της Κυριακής αργίας συνεχίζεται. Να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια Κυβέρνησης και πολυεθνικών για την εξόντωση των χιλιάδων μικρομάγαζων και την μετατροπή των εργασιακών σχέσεων για τους εμποροϋπαλλήλους σε εργασιακή κόλαση\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook