Μία Ιταλίδα 110 ετών θέλει να δωρίσει ολόκληρη τη σύνταξή της στο συντηρητικό κόμμα Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Θέλω να δωρίσω τη σύνταξή μου-550 ευρώ τον μήνα-στο Forza Italia», είπε σε συγγενείς της η Νικολίνα Κάπρα, σύμφωνα με την εγγονή της Ιλάρια Παλότα, η οποία έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Il Tempo.

Η Κάπρα, η οποία κατάγεται από τη Ρώμη, πήρε την απόφαση αυτή όταν άκουσε την Παρασκευή ότι η κυβέρνηση συνασπισμού του πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα, στον οποίο αντιτίθεται ο Μπερλουσκόνι, θα προχωρήσει στη σταδιακή κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων.

Η κρατική χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων καταργείται ύστερα από μία σειρά από σκάνδαλα κακοδιαχείρισης του δημόσιου χρήματος καθιστώντας την Ιταλία την μοναδική ευρωπαϊκή χώρα–μετά την Ελβετία– που θα υποχρεώνει τα πολιτικά κόμματα να εξαρτώνται αποκλειστικά από την ιδιωτική χρηματοδότηση.

Το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί σταδιακά μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Κάπρα συναντήθηκε με τον Μπερλουσκόνι πριν από μερικούς μήνες και του χάρισε ένα ροζάριο. Εκείνος στη συνέχεια της έστειλε ως δώρο ένα φουλάρι και κρέμες ομορφιάς.

«Θαυμάζει πολύ τον Μπερλουσκόνι και προσεύχεται κάθε μέρα γι αυτόν γιατί θεωρεί ότι διώκεται από το κακό δικαστικό σύστημα», λέει η εγγονή της Κάπρα και προσθέτει ότι όταν η γιαγιά της συνάντησε τον Μπερλουσκόνι εκείνος της εξέφρασε την επιθυμία του να την εντάξει στο ψηφοδέλτιο του κόμματός του.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook