Υλικά

• 500 γρ. βούτυρο γάλακτος
• 500 γρ. ζάχαρη
• 500 γρ. γάλα (χλιαρό)
• 15 γρ. μαστίχα (κοπανισμένη με 1 πρέζα ζάχαρη)
• 1500 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
• 80 ml. νερό (βρασμένο με 10 γρ. γλυκάνισο)
• 5 αυγά
• 15 γρ. μαγιά νωπή
• 2 πρέζες αλάτι
• 1 αυγό (για το άλειμμα της πίτας)
• Σουσάμι (για πασπάλισμα)

Εκτέλεση

Τοποθετούμε το αλεύρι σε μεγάλη μπασίνα (λεκάνη). Κάνουμε μια γούβα στη μέση και ρίχνουμε τα αυγά, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το γάλα, τη μαστίχα, το νερό του γλυκάνισου, το αλάτι και τη μαγιά. 

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενσωματωθούν και αποκτήσουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Σε περίπτωση που γίνει σφικτή, τότε την αραιώνουμε με λίγο χλιαρό γάλα ακόμα. 

Τυλίγουμε την λεκάνη με πετσέτα και την βάζουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να ανέβει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Όταν ανέβει, την ξαναζυμώνουμε , την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και την αφήνουμε κατά μέρος να ανέβει εκ νέου. 

Τέλος, αλείφουμε την επιφάνεια με 1 αυγό χτυπημένο και αραιωμένο με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C για 50 λεπτά περίπου.