Σπείρα απάνθρωπων δουλεμπόρων, που αποτελoύταν από αλλοδαπούς πακιστανικής υπηκοότητας, κρατούσε αλυσοδεμένους 10 Σύρους μετανάστες, στο Κορωπί, τους οποίους άφηναν νηστικούς και χωρίς νερό και τους βασάνιζαν, προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα από τους συγγενείς τους.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Κορωπίου και Ομάδες ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι, μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνέλαβαν τέσσερις Πακιστανούς, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί τους.

Οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν τι συνέβαινε, όταν δύο από τους φυλακισμένους μετανάστες κατάφεραν να σπάσουν τις αλυσίδες τους και έτρεξαν αμέσως στην Αστυνομία, όπου ζήτησαν βοήθεια.

Όπως έγινε γνωστό, το κύκλωμα δραστηριοποιούταν συστηματικά στην αρπαγή και στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, τους οποίους «φυλάκιζαν» και με χρήση βίας τους εξανάγκαζαν να τους καταβάλλουν χρήματα.

Ειδικότερα, προ ημερών μέλη της σπείρας προσέγγισαν τους 10 υπηκόους Συρίας και συμφώνησαν να τους προωθήσουν παράνομα στην Ιταλία, έναντι της χρηματικής αμοιβής των 2.000-3.000 έκαστος. Στις 12 Δεκεμβρίου 2013 τους παρέλαβαν από διάφορα σημεία του κέντρου των Αθηνών και τους μετέφεραν σε σπίτι στο Κορωπί.

Εκεί τους έδεσαν τα χέρια και τα πόδια με αλυσίδες, τους αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα και τα χρήματα που είχαν και στη συνέχεια με χρήση σωματικής βίας και με συνεχείς απειλές για τη ζωή τους, τους εξανάγκαζαν να επικοινωνούν με συγγενικά τους πρόσωπα, προκειμένου αυτά να καταβάλουν το προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό. Κατά τη διάρκεια της ομηρίας, οι συνθήκες κράτησής τους ήταν απάνθρωπες με συνεχείς ξυλοδαρμούς και ελάχιστη παροχή τροφής και νερού.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σπίτι στο Κορωπί, μετά την καταγγελία των δύο που απελευθερώθηκαν, βρήκαν αλυσοδεμένους τους άλλους οκτώ υπηκόους Συρίας και τους απελευθέρωσαν. Στη συνέχεια συνέλαβαν τους τέσσερις υπηκόους Πακιστάν.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της αρπαγής, της ληστείας, της βαριάς σωματικής βλάβης και της παράβασης των νόμων «περί οργανωμένου εγκλήματος» και «περί αλλοδαπών» και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

protothema.gr