Την ώρα που η Ελλάδα ζει… στο ρυθμό των δηλώσεων αλλά και των πολιτικών του Ντομινίκ Στρος Καν ως επικεφαλής του ΔΝΤ, στη γενέτειρα του γάλλου πολιτικού έχει ξεσπάσει από καιρό σάλος για τον «παραδόπιστο DSK» όπως αποκαλείται από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Το τελευταίο στιγμιότυπο που έδωσε αφορμή για αιχμηρά σχόλια εναντίον του φερόμενου ως επικρατέστερου για το χρίσμα των Σοσιαλιστών στις επόμενες προεδρικές εκλογές της Γαλλίας (2012) ήταν η φωτογράφηση του Στρος Καν και της συζύγου του Αν Σινκλέρ δίπλα σε ένα υπερπολυτελές αυτοκίνητο αξίας 150.000 ευρώ.

Οι φωτογραφίες του γαλλικού πρακτορείου AFP που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Le Parisien εικονίζουν το ζεύγος να εξέρχεται από μια Porsche Panamera σε κεντρικό δρόμο του Παρισιού.

Αυτό και μόνο ήταν αρκετό για να προκαλέσει τη μήνιν εχθρών αλλά και φίλων του Στρος Καν. Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης (και προσωπικός φίλος του) Σαρκοζί Μπρις Ορτφέ δεν έχασε την ευκαιρία να ειρωνευτεί τόσο τον Στρος Καν όσο και το κόμμα των Σοσιαλιστών. «Είναι μια σημαντική εξέλιξη για το Σοσιαλιστικό κόμμα που τη δεκαετία του 80 είχε ως έμβλημα το χέρι με το γαρύφαλλο και σήμερα την Πόρσε» δήλωσε δηκτικά ο Ορτφέ στον τηλεοπτικό σταθμό BFM.

Ο αντίλογος του ιδίου του Στρος Καν είναι ότι το επίμαχο όχημα δεν του ανήκει αλλά ήταν προσφορά φίλου προκειμένου να μετακινηθεί στο Παρίσι κατά την τελευταία επίσκεψή του στα τέλη του Απριλίου. Βέβαια ένας άλλος φίλος και συνεργάτης του Στρος Καν υπήρξε επίσης επικριτικός εστιάζοντας κυρίως στον «επικοινωνιακό χειρισμό» της υπόθεσης. Ο Πιερ Μοσκοβιτσί συνέστησε «περισσότερη προσοχή» στον πολιτικό του φίλο προκειμένου να διεκδικήσει με αξιώσεις την προεδρία της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook