«Η Αμερική είναι μαζί σας», είπε ο αμερικανός ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον ΜαΚέιν στους περίπου 200.000 αντικυβερνητικούς διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν σήμερα στην κεντρική πλατεία του Κιέβου.
Όπως είπε ο ΜαΚέιν, η τύχη της Ουκρανίας βρίσκεται κοντά στην Ευρώπη.
«Η Ουκρανία θα κάνει καλύτερη την Ευρώπη και η Ευρώπη θα κάνει καλύτερη την Ουκρανία», είπε ο ΜαΚέιν στο συγκεντρωμένο πλήθος που διαμαρτύρεται κατά της απόφασης του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς να μην υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης και ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕ, αλλά να στραφεί προς τη Ρωσία.
«Βρισκόμαστε εδώ για να στηρίξουμε το δίκαιο αίτημά σας, το κυρίαρχο δικαίωμα της Ουκρανίας να καθορίζει την ίδια της την τύχη ελεύθερα και ανεξάρτητα. Και η τύχη που επιδιώκετε βρίσκεται στην Ευρώπη», είπε ο ΜαΚέιν.
Ο ΜαΚέιν είναι ένας ακόμη από τους πολιτικούς, από Ευρώπη και ΗΠΑ, που μετέβησαν στην Πλατεία της Ανεξαρτησίας στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας, για να υποστηρίξει τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.
Νωρίτερα σήμερα, συναντήθηκε με ηγέτες της αντιπολίτευσης και στη συνέχεια συμμετείχε στις διαδηλώσεις στην πλατεία της Ανεξαρτησίας.
«Οι φιλοευρωπαίοι διαδηλωτές στην Μαϊντάν (όπως αποκαλείται η πλατεία της Ανεξαρτησίας), πραγματοποίησαν συγκέντρωση σε μια απίστευτη εκδήλωση πατριωτισμού», έγραψε ο Μακέιν στο λογαριασμό του στο Twitter.
Ο ΜαΚέιν συζήτησε την πιθανότητα επιβολής κυρώσεων κατά μελών του καθεστώτος Γιανουκόβιτς με την κόρη της φυλακισμένης πρώην πρωθυπουργού και πολιτικής αντιπάλου του προέδρου, την Γιούλια Τιμοσένκο.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook