Tην εβδομάδα που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση όλων των φορέων, αποτελούμενη από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Αντιδημάρχους, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΦ, τον Διοικητή του Πυροσβεστικού κλιμακίου Μοιρών, τον Διοικητή του Α.Τ Μοιρών, εκπρόσωπο του Α.Α Τυμπακίου τη Δ/ντρια του Κ.Υ Μοιρών, τον Πρόεδρο του τμήματος ΕΕΣ Μοιρών, εκπροσώπους του ΕΚΑΒ και υπηρεσιακούς του Δήμου Φαιστού.

Αντικείμενο της προγραμματισμένης συνάντησης, η οποία έγινε στο Δημαρχείο Φαιστού στις Μοίρες, ήταν η πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε το Δήμο, καθώς και ο προγραμματισμός των απαιτούμενων ενεργειών προστασίας ενόψει και της Χειμερινής περιόδου.

Στη σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, τόσο από την μεριά της Δημοτικής Αρχής, τόσο και από τη μεριά της Πολιτικής προστασίας τονίστηκαν τα μέτρα που πρέπει να παρθούν, καθώς και τα προβλήματα που υπάρχουν για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Στην ατζέντα της ενημέρωσης συζητήθηκαν επίσης, θέματα όπως η έλλειψη σε εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και η συμβολή της τοπικής κοινωνίας στους τομείς της πρόληψης και της καταπολέμησης των καταστροφών από την έντονη κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή.

Όλοι οι φορείς στο τέλος της συνάντησης συμφώνησαν, να οργανώσουν από κοινού δράσεις με τη βοήθεια εθελοντών πολιτών σε ζητήματα που αφορούν την πολιτική προστασία και την ασφάλεια των πολιτών, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, όπου τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι εντονότερα.

Για τη συνάντηση αυτή μίλησε η Δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, τονίζοντας ότι: Ο Δήμος Φαιστού βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και εφιστά την προσοχή των δημοτών λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, τις χαμηλές θερμοκρασίες, το χιονόνερο στα πεδινά και το χιόνι στα ορεινά, που επικρατούν σε περιοχές της Μεσαράς. Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φαιστού βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook