Στον τέταρτο χρόνο παρουσίας της στον Πειραιά αποτελεί μια από τις σημαντικές μονάδες στο συγκρότημα του Χάρη Παυλίδη. Η Φιλιώ Μανωλιουδάκη κάνει εξαιρετική χρονιά με το… σκουφάκι της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού και μάλιστα στον πρώτο τελικό για την ανάδειξη του πρωταθλητή με την Βουλιαγμένη ήταν από τις πρωταγωνιστρίες σημειώνοντας 2 από τα 7 γκολ. Η Χανιώτισσα περιφερειακός της πειραιώτικης ομάδας μίλησε αποκλειστικά στο flashnews.gr  για πολλά και διάφορα θέματα σχετικά με την ίδια και τον Ολυμπιακό.

 

Συγκεκριμένα μας σχολίασε το «σπάσιμο» της έδρας από τις «ερυθρόλευκες», το πρόσφατο Φάιναλ-Φορ του Τσάμπιονς Καπ, την δική της παρουσία, τα προβλήματα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού αλλά και την στήριξη της ΘΥΡΑΣ 7 και του κόσμου. Τέλος δεν παρέλειψε να κάνει και το σχόλιο της για την ομάδα που την ανέδειξε, το Ν.Ο. Χανίων.

 

Αναλυτικά η συνέντευξη της Μανωλιουδάκη στον Λευτέρη Αντωνακάκη:

 

Καταρχήν για το παιχνίδι με την Βουλιαγμένη όπου στην αρχή ήταν «κλειστό» αλλά μετά κάπως… άνοιξε ένα σχόλιο;

 

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς λόγω των καταστάσεων που έχουμε περάσει τις τελευταίες δέκα μέρες μετά το φάιναλ-φορ αλλά δείξαμε ότι έχουμε ψυχή και πάθος και καταφέραμε να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι στο Λαιμό, που ήταν κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Βέβαια μικρή σημασία έχει γιατί πρέπει να κερδίσουμε άλλα δυο παιχνίδια και η Βουλιαγμένη δεν θα το… αφήσει έτσι. Αλλά ήταν καλό που ξεκινήσαμε με το δεξί».

 

Πιστεύεις ότι ήταν βήμα τίτλου αυτό που κάνατε;

 

«Όχι, δεν θεωρώ ότι ήταν βήμα τίτλου. Θεωρώ ότι το παιχνίδι του Σαββάτου θα είναι εξίσου σημαντικό και μπορεί να χαρακτηριστεί πιο πολύ βήμα τίτλου αν κερδίσουμε. Γιατί η Βουλιαγμένη είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα και θα παίξουν πάρα πολύ δυνατά ώστε να κερδίσουνε. Βέβαια κι εμείς αυτό θα κάνουμε».

 

Τελικά όπως έχει αποδειχτεί και στο παρελθόν δεν παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο οι έδρες στην σειρά των τελικών;

 

«Όχι, δεν έχει καμία σημασία η έδρα. Έτσι κι αλλιώς ο κόσμος που έρχεται είναι ο ίδιος και στα 2 ματς κι έτσι κι αλλιώς δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο. Θεωρώ βέβαια ότι η διαιτησία ήταν η καλύτερη για την Βουλιαγμένη αλλά δεν νομίζω στο Παπαστράτειο να… σφυρίξουν καλύτερα υπέρ μας».

 

Η εκτίμησή σου για το σε πόσους τελικούς θα κριθεί ο πρωταθλητής ποια είναι;

 

«Έχω μία εντύπωση ότι θα κριθεί στους τέσσερις τελικούς».

 

«Θα ήμασταν στην κορυφή της Ευρώπης»

 

Βέβαια μιλώντας με την Χανιώτισσα αθλήτρια δεν μπορούσαμε να μην της ζητήσουμε την γνώμη της για το πρόσφατο Φάιναλ- Φορ του Τσάμπιονς Καπ και την άδικη ήττα στην παράταση του ημιτελικού με την Οριζόντε Κατάνια:

 

«Θεωρώ ότι τέτοια διαιτησία όσα χρόνια είμαι στον χώρο δεν έχω ξαναδεί και ιδιαίτερα σε ένα παιχνίδι ημιτελικού για το Φάιναλ Φορ. Αδικηθήκαμε και στην παράταση δεν είναι δυνατό να δίνονται δύο πέναλτι και τρεις αποβολές υπέρ της Οριζόντε αλλά έτσι είναι αυτά.Θεωρώ ότι η τελευταία αποβολή και ειδικότερα το τελευταίο πέναλτι στα 50’’ ήταν γελοίο. Οι ομάδες στην Ευρώπη είναι καλύτερες από εμάς σε όλα τα επίπεδα.Έχουν άλλη δυναμική, δεν είναι όπως εμάς δυστυχώς».

 

Αν περνούσατε στον τελικό του Τσάμπιονς Καπ πιστεύεις ότι θα ήσασταν και στην κορυφή της Ευρώπης;

 

«Φυσικά και το πιστεύω. Γιατί την Σαμπατέλ (σ.σ. πρωταθλήτρια Ευρώπης φέτος) την είχαμε κερδίσει πέρσι δυο φορές και όσο να ‘ναι το παιχνίδι δεν θα ήταν όπως με την Οριζόντε που κερδίσανε εύκολα γιατί εμείς άλλη όρεξη είχαμε αν περνούσαμε στον τελικό. Όταν προκρίνεσαι στον τελικό έχεις μεγαλύτερη όρεξη οπότε θεωρώ ότι θα ήταν όλα υπέρ μας».

 

«Θα είναι αφιερωμένο στον κόσμο το πρωτάθλημα»

 

Η Μανωλιουδάκη μας μίλησε φυσικά και για το «φλέγον» ζήτημα και του γυναικείου πόλο αλλά και των άλλων ερασιτεχνικών τμημάτων, αυτό της επιβίωσης του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος σε αυτά τα τμήματα:

«Η περίοδος αυτή είναι πολύ δύσκολη για τον Ερασιτέχνη. Οι μόνοι που μας στηρίζουν δυστυχώς είναι οι φίλαθλοι, τους οποίους ευχαριστούμε και τους το έχουμε πει ότι αν κερδίσουμε την κούπα είναι αφιερωμένη σε αυτούς. Δυστυχώς οι συγκυρίες δεν μας βοηθάνε. Μακάρι να βρεθούνε κάποιοι επιχειρηματίες και να μπούνε να δώσουνε κάτι αλλά οι καταστάσεις είναι πάρα πολύ δύσκολες. Δυστυχώς μιλάμε για ποσά πολύ ελάχιστα και τα οποία τα έχουμε για να συντηρούμαστε και όχι για να τα φυλάμε. Μας έχουν στηρίξει πάρα πολύ και η ΘΥΡΑ 7 και όλοι οι φίλαθλοι κι ελπίζω να είναι μαζί μας και το Σάββατο».

 

«Τιμή να παίζεις στον Ολυμπιακό»

 

Στην συνέχεια η 25χρονη πολίστρια αναφέρθηκε στην δική της παρουσία αλλά και στην Χανιώτικη… παροικία του Πειραιά (πέρα από την ίδια είναι και οι Μυλωνάκη, Ψούνη, Μπαλωμενάκη και Πενταράκη)  και χαρακτήρισε τιμή το να παίζει στον Ολυμπιακό και ευχήθηκε να συνεχιστεί αυτό για πολλά χρονιά ακόμα.

 

«Ναι είμαστε 5 Χανιώτισσες. Εμένα είναι η τέταρτη χρονιά μου στον Ολυμπιακό. Έχω κατακτήσει και το πρωτάθλημα με την ομάδα το 2009. Είναι ένας πάρα πολύ μεγάλος σύλλογος και είναι τιμή μου να παίζω για αυτή την ομάδα και μακάρι να πάνε όλα καλά και να συνεχίζω να παίζω για πολλά χρόνια ακόμα».

 

«Υπάρχει όρεξη από κάποιους να ανεβάσουν ψηλά ξανά το ΝΟΧ»

 

Τέλος έγινε και η σχετική αναφορά για την ομάδα στην οποία ξεκίνησε την καριέρα της η Μανωλιουδάκη το ΝΟΧ και της ζητήσαμε την άποψη της αν ο Όμιλος μπορεί στο πόλο να κερδίσει και πάλι την χαμένη αίγλη του παρελθόντος:

 

«Νομίζω ότι αυτό είναι στο χέρι των διοικούντων. Το να μπορέσουν πρώτα από όλα να τακτοποιήσουν  τα θέματαπου επείγουν, γιατί όπως μαθαίνω κάθε…  τρεις και λίγο η πισίνα κλείνει και ανοίγει. Να μπορέσουν να το τακτοποιήσουν αυτό γιατί παιδιά υπάρχουν στον χώρο. Στο κάτω-κάτω όλοι από εκεί ξεκινήσαμε και δεν ξεχνάει κανείς το από πού ξεκίνησε. Από ότι ξέρω θα ανέβει το αντρικό τμήμα πάλι στην Α1, εύχομαι το ίδιο να γίνει και με το γυναικείο κάποια στιγμή, ενώ υπάρχουν παιδιά που έχουν όρεξη και διάθεση να ανεβάσουν την ομάδα ψηλά όπου ήταν παλιότερα».

 

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook