Δε χρειάζεται να περνάς την μέρα σου σε κέντρα αισθητικής για να απολαμβάνεις δημοφιλείς θεραπείες με σπάνια βότανα λουλούδια και εξωτικά φρούτα.

Μετέτρεψε εύκολα το μπάνιο σου σε οικιακό spa με συνταγές και προϊόντα που περιποιούνται το πρόσωπο το σώμα και τα μαλλιά σου με τον πιο φυσικό τρόπο και σε κρατάνε φρέσκια και λαμπερή.

1. Ενυδάτωσε την επιδερμίδα σου με αλόη

\"\"

Είναι γνωστό ότι ο χυμός που προέρχεται από τα φρέσκα φύλλα του φυτού έχει θεραπευτικές ιδιότητες, ενώ όταν το απλώνεις στο δέρμα σου είναι ιδιαίτερα ενυδατικό. Αποτελείται από νερό από τα ένζυμα καταλάση και κυτταρίνη, από μέταλλα όπως ασβέστιο, αλουμίνιο κάλιο και νάτριο καθώς και από είκοσι αμινοξέα.

Χάρη στις στυπτικές και καταπραυντικές ιδιότητες του φυτού,παρουσιάζει σημαντική αντιφλογιστική δράση

Πάρε μερικά φύλλα από το φυτό αλόη. Κόβεις τα φύλλα στη μέση και ο χυμός που βγαίνει είναι η μάσκα σου. Το βάζεις στο δέρμα για μια ώρα και ξεπλένεις.

Αν έχεις ένα σπυράκι, κάνεις το ίδιο και εξαφανίζεται σε 2 μέρες. Μπορείς ωστόσο να επωφεληθείς από τις ευεργετικές ιδιότητες της αλόη χρησιμοποιώντας καθημερινά προιόντα σώματος με βάση την αλόη.

2. Λάδι ελιάς για σύσφιξη

\"\"

Το ελαιόλαδο συνδυάζει τις μαλακτικές ιδιότητες ενός φυτικού ελαίου με τα αντιφλεγμονώδη και τα αντιοξειδωτικά συστατικά της ελιάς. Έτσι όχι μόνο ενυδατώνει και καταπραύνει το δέρμα αλλά συγχρόνως το βοηθά να διατηρηθεί νέο και ελαστικό.

Το απλώνουμε σαν κρέμα σε όλο το πρόσωπο μετά τον καθαρισμό, για να δημιουργήσει ένα προστατευτικό φιλμ και να συγκρατήσει την υγρασία στο εσωτερικό της επιδερμίδας.

Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν λάδι ντεμακιγιάζ: κάνεις μασάζ με το ελαιόλαδο στο πρόσωπο και στη συνέχεια ξεπλένεις με νερό.

Για την καθημερινή αντιγηραντική φροντίδα της επιδερμίδας σου επέλεξε κρέμες προσώπου με λάδι ελιάς ή αγνό εκχύλισμα φύλλων ελιάς. Χαρίζουν ελαστικότητα και σύσφιξη στην επιδερμίδα ενώ ταυτόχρονα μειώνουν τα σημάδια της πρόσωρης γήρανσης.

3. Απολέπιση με ζάχαρη

\"\"

Η ζάχαρη παρ\’ ότι είναι μια καθημερινή και απλοική ουσία, περιέχει δραστικά συστατικά και συστήματα με σύσταση και συμπεριφορά αρκετά όμοια με αυτή του δέρματος.

Έχει την ικανότητα να δεσμεύει τα μόρια του νερού και να τα συγκρατεί στην επιδερμίδα ακόμα και όταν οι συνηθισμένοι ενυδατικοί παράγοντες αδρανούν, δηλαδή σε αντίξοες συνθήκες χαμηλής υγρασίας του περιβάλλοντος.

Βάλε καστανή ζάχαρη μαζί με φράουλες και τρίψε το σώμα σου. Περίμενε 15 λεπτά και κάνε ένα χλιαρό ντους. Θα γίνει το δέρμα σου απίστευτα απαλό.

missbloom.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook