Το χθεσινό μπάχαλο στη λειτουργία των καταστημάτων στο Ηράκλειο που προκάλεσε η αρχική απόφαση της Περιφέρειας που ήταν συνυφασμένη με την επιθυμία των Εμπόρων του Ηρακλείου και η αναδίπλωση από την πλευρά Κουκιαδάκη, που ήρθε μετά την πίεση του Υπουργείου, προκάλεσε σύγχυση στους καταναλωτές, ενώ ουσιαστικά θα αναγκάσει πολλούς εργαζομένους να εργαστούν και τις τρεις τελευταίες Κυριακές του χρόνου.

Οι παλινωδίες από την πλευρά της Περιφέρειας έφεραν και την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται

«Πιστεύουμε ότι το θέμα έχει διάσταση πολιτική και νομική.Γι' αυτό καλούμε τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη ΑΜΕΣΑ να αποφασίσει με τους κατά τόπους Αντιπεριφερειάρχες της Κρήτης για το Άνοιγμα ή το Κλείσιμο των καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του χρόνου αλλά ομοιόμορφα από το Καστέλι Κισάμου μέχρι τη Σητεία.

Σε αντίθετη περίπτωση αποτελεί αθέμιτο ανταγωνισμό και προνομιακή μεταχείριση μεταξύ συναδέλφων και επιχειρήσεων στην Κρήτη».

Ο πρόεδρος του Εμποροικού Συλλόγου Ηρακλείου Μ. Κουμαντάκης ο οποίος από την πρώτη στιγμή επιθυμούσε να παραμείνουν κλειστά χθες τα καταστήματα και να ανοίξουν 22 και 29 Δεκεμβρίου, επιτέθηκε στους εκπροσώπους των εμπόρων της Δυτικής Κρήτης «Οι ηγεσίες των Εμπόρων της Δυτικής Κρήτης είναι ανακόλουθες» είπε ο κ. Κουμαντάκης στη σκιά της ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης.

flashnews.gr