Προ των πυλών βρίσκεται συμφωνία μαμούθ του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου με ναυτιλιακή εταιρία κολοσσό, η οποία επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί στο λιμάνι του Ηρακλείου, θεσπίζοντας εμπορική γραμμή μέσω της οποίας θα συνδέεται η Κρήτη με την Κύπρο και το Ισραήλ.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο , με στελέχη του Ο.Λ.Η. να έχουν επιδοθεί σ ένα αγώνα δρόμου προκειμένου να ενημερώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες τοπικές επιχειρήσεις για το διαφαινόμενο χρυσό deal.

Για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ Γιάννης Μπρας αναμένεται να συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη τις αμέσως επόμενες ημέρες με τη συμμετοχή των προέδρων των Επιμελητηρίων του νησιού για να ενημερωθούν και επίσημα για τις λεπτομέρειες της επικείμενης συμφωνίας και να αποσταλούν τα σχετικά στοιχεία των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων στην Ναυτιλιακή Εταιρία.

Η συμφωνία αφορά την μεταφορά τοπικών προϊόντων- μέσω πλοίου που μεταφέρει μεγάλα φορτηγά- στις αγορές της Κύπρου και του Ισραήλ, μία εξέλιξη που θα έχει ως αποτέλεσμα την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την αναβάθμιση της εξωστρέφειας της Κρήτης.

Η κομβικής σημασίας για την ανάπτυξη του νησιού συμφωνία αναμένεται να επισημοποιηθεί αμέσως μετά την έλευση του νέου έτους, κάτι το οποίο σημαίνει ότι το πρώτο δρομολόγιο είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Μαρτίου.

Η διαφαινόμενη συμφωνία συνάπτεται σε μία περίοδο κατά την οποία η πλειονότητα των επιχειρήσεων στην Κρήτη ελέω οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζει προβλήματα βιωσιμότητας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Επιμελητήριου Ηρακλείου η κλάδος της μεταποίησης παραπαίει, ενώ το ίδιο σκηνικό επικρατεί και στον εμπορικό τομέα.

Η πρωτοβουλία του Ο.Λ.Η. δίνει την δυνατότητα σε τοπικές επιχειρήσεις να δραστηριοποιηθούν σε χώρες της Ανατολής, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε και τις αντιδράσεις των Επιμελητηρίων του νησιού, με το μπαλάκι πλέον να πέφτει εκεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook