Την απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα έπειτα από 46 χρόνια «αυτοεξορίας» αναφέρει σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται πως «ο εκθρονισμένος μονάρχης ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Αθήνα μετά την ανατροπή του από την εξουσία από αξιωματικούς του Στρατού το 1967, σοκάρει την Ελλάδα και τους συγγενείς του, επιστρέφοντας στην πρωτεύουσα όπου γεννήθηκε και πήγε σχολείο».

«Αυτός και η Άννα- Μαρία αποφάσισαν να μετακινηθούν εδώ μόνιμα. Ο γιος του πρίγκηπας Νικόλαος και η γυναίκα του πριγκίπισσα Τατιάνα, αποφάσισαν να κάνουν το ίδιο λίγους μήνες πριν», αναφέρει στην εφημερίδα φιλοβασιλικό μέλος στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα ο τέως έχει να αντιμετωπίσει δύο προβλήματα: πρώτο το ότι είναι ανεπιθύμητος και δεύτερος ότι «πάσχει» από οικονομική στενότητα.

«Το 1994 υπέστη το ταπεινωτικό χτύπημα να δει τα παλάτια του και τα άλλα βασιλικά κτήματα να απαλλοτριώνονται σε ένα έθνος όπου ο ρεπουμπλικανισμός έχει βαθιές ρίζες. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο οποίο ο μονάρχη αναγκάστηκε να καταφύγει στη συνέχεια, έκανε λίγα για να ανακουφίσει την κατάσταση του, όταν πάνω από μια δεκαετία αργότερα, απεφάνθη ότι το ελληνικό κράτος πρέπει να αποζημιώσει τον Κωνσταντίνο με ένα μικρό τμήμα από τις 320 εκατ. λίρες που αρχικά ζήτησε ως αποζημίωση», αναφέρεται στη Guardian.

Όπως όμως τονίζεται νωρίτερα φέτος «ο Κωνσταντίνος στάθηκε τυχερός όταν πούλησε το αρχοντικό του στο Βόρειο Λονδίνο, που ήταν το σπίτι του για τα τελευταία 30 χρόνια, για 9.5 εκατ. λίρες. Αντίθετα, οι τιμές των ακινήτων στην Αθήνα έχουν μειωθεί σε σημείο όπου μπορεί κανείς να αποκτήσει ακίνητη περιουσία με ένα τραγούδι: Εάν θέλει για παράδειγμα ο βασιλιάς μια γκαρσονιέρα, θα πρέπει να ξέρει ότι πωλούνται για μόλις 6.000 ευρώ στο κέντρο της πόλης».

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook