Από σήμερα και έως τις 23 Δεκεμβρίου καταβάλλεται στους επιδοτούμενους ανέργους το δώρο των Χριστουγέννων από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Το εορταστικό επίδομα δικαιούνται όσοι επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ από 1-5-2013 και έπειτα, οι οποίοι μάλιστα θα το πάρουν και ολόκληρο. Όσοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας για μικρότερο διάστημα, τότε, για κάθε μήνα που ήταν άνεργος δικαιούται τρία ημερήσια επιδόματα.

Τέλος, για κάθε ανήλικο τέκνο που έχει ο άνεργος, το δώρο Χριστουγέννων προσαυξάνεται κατά 10%.

Την ερχόμενη Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου λήγει εξάλλου και η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής ανέργων στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «Κατάρτιση ανέργων επαγγελματιών υγείας σε θέματα μεταρρύθμισης της υγείας (βελτιστοποίηση λειτουργίας νοσοκομείων)».

Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι, Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή ομογενείς ή υπήκοοι τρίτων χωρών με δικαίωμα νόμιμης διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας και συγκεκριμένα: επαγγελματίες υγείας -ιατροί, νοσηλευτές, λοιπό οικονομικό-διοικητικό προσωπικό νοσοκομείων και διάφορες ειδικότητες παραϊατρικών επαγγελμάτων.

Προϋπόθεση είναι η εγγραφή στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα από το εάν λαμβάνεται επίδομα ανεργίας ή όχι. Η προϋπόθεση αυτή ισχύει και για τους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ που είναι κάτοχοι άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, ασφαλισμένοι ή μη σε οικεία ασφαλιστικά ταμεία, και που δεν ασκούν ελεύθερο ή άλλο επάγγελμα. Το εκπαιδευτικό επίδομα ανέρχεται σε 7.200 ευρώ.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook