Τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 16/12/2013, το πρωί στο Γραφείο του, ο Ευρωβουλευτής, Γιώργος Χατζημαρκάκης, με αφορμή την πρώτη πανελλήνια παρουσίαση του βιβλίου του “Παράγων Ελλάς – Οι ελληνικές αξίες για μια νέα Ευρώπη”, που πραγματοποιείται στα Χανιά.

Ο κ. Σκουλάκης καλωσόρισε στο Γραφείο του τον Έλληνα Ευρωβουλευτή, παρουσία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, Χριστίνας Φραγκογιάννη, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Χανίων, Γαβριήλ Κουρή και Αντιδημάρχων.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Δήμαρχος Χανίων αναφέρθηκε στη λειτουργία του Δήμου μετά τον «Καλλικράτη» αλλά και στις προτεραιότητες πολιτικής της Δημοτικής Αρχής σε μία σειρά από τομείς όπως η οικονομική λειτουργία, η κοινωνική πολιτική, η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων, ο τουρισμός και η στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν οι δυνατότητες ανάκαμψης της χώρας από την οικονομική κρίση, ενώ ο κ. Χατζημαρκάκης παρουσίασε μέρος των προτάσεων, που έχει υποβάλλει αλλά και των ενεργειών, στις οποίες έχει προχωρήσει, και οι οποίες επικεντρώνονται στη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας, του πρωτογενούς τομέα και της κρητικής διατροφής αλλά και την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα.

Μάλιστα, ο κ. Χατζημαρκάκης, όπως γνωστοποίησε, επέλεξε συνειδητά να πραγματοποιήσει την πρώτη πανελλήνια παρουσίαση του βιβλίου του στα Χανιά, καθώς είναι επηρεασμένος τόσο από τις ομορφιές της περιοχής όσο και από τους ιστορικούς δεσμούς της πόλης με τον Εθνάρχη, Ελευθέριο Βενιζέλο.

Τέλος, ο Δήμαρχος Χανίων προσέφερε στον κ. Χατζημαρκάκη εκδόσεις του Δήμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook