Από την Παρασκευή 06 Δεκεμβρίου και για ένα ολόκληρο μήνα, τα Χανιά έχουν τη χαρά να φιλοξενούν το αυθεντικό μουσείο «της αρχαίας Ελληνικής τεχνολογίας» του Κώστα  Κοτσανά, στο εκθεσιακό κέντρο της Αγυιάς.

Με επίκεντρο τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, οι επισκέπτες, έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν και να ανακαλύψουν μια πληθώρα εντυπωσιακών τεχνολογικών επιτευγμάτων των αρχαίων Ελλήνων, ενώ παράλληλα τα παιδιά μπορούν να ψυχαγωγηθούν με μια σειρά happenings και πολλά διασκεδαστικά παιχνίδια.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, έχει στηθεί ένα μεγάλο Χριστουγεννιάτικο πάρκο για τους μικρούς φίλους, με τιμώμενο πρόσωπο τον Καλικάτζαρο των Χριστουγέννων που ξεσηκώνει μικρούς και μεγάλους.

\"\"

Ειδικά εκπαιδευμένος animater, κρατά παρέα στα παιδιά, παίζει μαζί τους και κάνει αστεία με το δικό του «σκανδαλίαρικο» τρόπο, υποσχόμενος ότι κανείς δεν θα βαρεθεί μαζί του. Στο «Σπίτι του Καλικάντζαρου», θα δείτε επίσης ένα δέντρο 4 μέτρων, το οποίο πριονίζει σιγά-σιγά όπως λέει η παράδοση των ημερών.

\"\"

Λίγο πιο πέρα, το «Σπίτι της γέννησης» με χειροποίητες πορσελάνινες κούκλες, φέρνει στο μυαλό μοναδικές χριστουγεννιάτικες εικόνες, από τη Θεία γέννηση.

\"\"

Σε μια ξεχωριστή περιήγηση, όσοι θέλουν, μπορούν να επιβιβαστούν στο σταθμό τρένου και να κάνουν μια βόλτα στο χώρο της εκδήλωσης.

\"\"

Η διασκέδαση δεν σταματάει εκεί! Τα παιδιά μπορούν να παίξουν στο πάρκο με τα φουσκωτά παιχνίδια, το μεγαλύτερο της Κρήτης (πάνω από 900 τετραγωνικά) και να δοκιμάσουν τις αναρριχητικές τους ικανότητες στην υδραυλική πίστα αναρρίχησης ή να κάνουν jumping τραμπολίνο, πάντα υπό την επίβλεψη ατόμων  που μεριμνούν για την ασφάλεια.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Σε περίοπτη θέση βρίσκεται επίσης η πίστα κάρτ, που είναι ειδικά διαμορφωμένη σε μοτίβο χιονισμένου βουνού, για τα παιδιά που τους αρέσουν τα αυτοκίνητα.

\"\"

Όσο για τους μεγαλύτερους σε ηλικία, μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους ξέγνοιαστοι και να δοκιμάσουν γευστικά snack στο κυλικείο που υπάρχει εντός της έκθεσης. Μάλιστα, υπάρχει δωρεάν παιδότοπος κλειστού τύπου, για τις ανάγκες της περίστασης.

\"\"

Η έκθεση, έχει ανοίξει τις πύλες της και μας περιμένει όλους!

Δωρεάν είσοδος!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook