Με την παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε και φέτος σε γνωστή αίθουσα δεξιώσεων του Ηρακλείου, το Χριστουγεννιάτικο δείπνο, που αποτελεί πλέον θεσμό, του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ». Η εκδήλωση τελούσε υπό την Αιγίδα του Δήμου Φαιστού παρουσία και της Δημάρχου Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη η οποία τιμήθηκε από το σωματείο και με τη σειρά της προσέφερε στην Πρόεδρο του, ένα αντίγραφο του δίσκου της Φαιστού. Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους καλεσμένους, ήταν εκπρόσωποι εκκλησιαστικών, τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων.

Αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες του σωματείου για την προώθηση αξιών, όπως εκείνες του πολιτισμού, του εθελοντισμού και του αθλητισμού, αξίες που ταυτίζονται με εκείνες που πρεσβεύει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Φαιστού, η συγκεκριμένη εκδήλωση τέθηκε υπό την αιγίδα του.

Στην εκδήλωση, το σωματείο βράβευσε μια ξεχωριστή ομάδα ανθρώπων «Γιατροί του Αιγαίου» (ΠΑ.Γ.Ν.Η.), που στις μέρες μας προσφέρουν εθελοντικά τις Ιατρικές υπηρεσίες τους, σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών του Αιγαίου και της Κρήτης, στο σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων Υγείας και Πρόληψης, αλλά και στην αντιμετώπιση συγχρόνων κοινωνικών προβλημάτων.

Η Δήμαρχος εξέφρασε τα συγχαρητήρια της στην Πρόεδρο κ. Κατερίνα Παναγοπούλου και τα μέλη του σωματείου, στους τιμώμενους ιατρούς του Αιγαίου καθώς και σε όλους όσους συμμετέχουν σε τέτοιου είδους δράσεις, ενώ συζήτησε τις προοπτικές συνεργασίας του Δήμου με το σωματείο. Αναφορικά με την εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη στον εθελοντισμό, τόνισε πως: «Στο Δήμο Φαιστού, η αξία του εθελοντισμού έχει με αποδείξεις εδραιωθεί ως πολύτιμη και δεδομένη.

Δεν πρέπει να παραλείψουμε όλους τους φορείς, την εκκλησία, τα σωματεία, τον Ε.Ε.Σ, τους συλλόγους που εργάζονται εθελοντικά, ούτε φυσικά τους εκατοντάδες «αφανείς ήρωες» που προσφέρουν καθημερινά, αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους. Ως δράση ο Εθελοντισμός αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και πρέπει να γίνει τρόπος ζωής στην καθημερινότητα των πολιτών, ξεκινώντας ο καθένας από εμάς ξεχωριστά, ενεργοποιώντας τον εθελοντή που κρύβουμε μέσα μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook