Η NC700X παρουσιάστηκε πριν από δύο χρόνια σαν ένα εντελώς νέο μοντέλο και μέρος μιας πλατφόρμας τριών μοτοσυκλετών. Έκτοτε έχει σημειώσει εντυπωσιακή πορεία στην Ευρώπη που την έχουν αναδείξει σε μία από τις πιο εμπορικές μοτοσυκλέτες.

Για το 2014 μια σειρά από αλλαγές σηματοδοτούν την 2η έκδοση του μοντέλου. Μεγαλύτερος κυβισμός κατά 75 κ.εκ., αυξημένη ισχύς και ροπή, διπλοί αντικραδασμικοί άξονες, νέα εξάτμιση και μακρύτερες σχέσεις κιβωτίου είναι οι βασικές επεμβάσεις που έχει δεχτεί.

Επίσης αναβαθμίσεις έχουν γίνει στις «λεπτομέρειες», με το ABS να περιλαμβάνεται πια στο βασικό εξοπλισμό και το αναβαθμισμένο λογισμικό για το προαιρετικό κιβώτιο DCT,  να βελτιώνουν περαιτέρω μία από τις πιο προσιτές μοτοσυκλέτες πολλαπλών χρήσεων που κυκλοφορούν.

Συνδυάζοντας το ροπάτο, δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα με μεγάλη οικονομία καυσίμου και ένα στιβαρό πλαίσιο, θέση οδήγησης και εμφάνιση που εμπνέουν για περιπέτεια, η NC είναι αναγνωρισμένη σαν ένα στιλάτο «εργαλείο» για όλες τις δουλειές.

Ενσαρκώνει τη φιλοσοφία Fun Crossover Commuter της Honda σαν μία μοτοσυκλέτα μικτής, καθημερινής χρήσης με φρέσκες ιδέες και νέες τεχνολογίες. Διαθέτει πρακτικές λεπτομέρειες, όπως ο χώρος για το κράνος εκεί όπου κανονικά βρίσκεται το ρεζερβουάρ καυσίμου. Μια αναδιάταξη χώρων χρήσιμη σε καθημερινές μετακινήσεις αλλά και εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου.

Ο μεγαλύτερος κινητήρας των 745 κ.εκ. χαρίζει στην NC750X μεγαλύτερη ισχύ και ροπή σε όλο το φάσμα στροφών. Η κλιμάκωση των σχέσεων είναι πιο μακριά, όμως η επιτάχυνση και η τελική ταχύτητα έχουν βελτιωθεί.Η προσθήκη διπλών αντικραδασμικών αξόνων και μιας νέας εξάτμισης εξασφαλίζουν πιο ομαλή λειτουργία του κινητήρα αλλά και πιο χαρακτηριστική αίσθηση. Οι διπλοί άξονες απορροφούν τους κραδασμούς στις υψηλές στροφές χαρίζοντας μία πιο πολιτισμένη λειτουργία. Διατηρούν ωστόσο το χαρακτηριστικό εκείνο παλμό του χρονισμού ανάφλεξης 270°.

Περισσότερες πληροφορίες στα όργανα, ρυθμιζόμενη μανέτα φρένων, δικάναλο ABS, νέο υλικό επένδυσης της σέλας και ελαστικά εκτός δρόμου συνοψίζουν τις αναβαθμίσεις για το 2014.

Παραμένοντας προσιτή στην αγορά και τη χρήση της, η NC750X, συνεχίζει να κατασκευάζεται στην Ιαπωνία, προσφέρει υψηλή ποιότητα κατασκευής, ενώ προαιρετικά διατίθεται με το εξατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT της Honda. Το DCT έχει βελτιώσεις στο λογισμικό του μειώνοντας τον χρόνο αλλαγής της σχέσης στο κιβώτιο.

Η κλιμάκωση των σχέσεων της μετάδοσης έχει μακρύνει κατά 6%, κάτι που συνεπάγεται μεγαλύτερη τελική ταχύτητα και πιο ξεκούραστο ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο.

Η κατανάλωση των 3,5 λιτ/100 χλμ είναι εντυπωσιακή (28,9 χλμ./λίτρο σε μέτρηση WMTC) καθιστώντας την NC750X ιδιαίτερα προσιτή στην καθημερινή χρήση. Η αυτονομία φτάνει τα 400 χιλιόμετρα με ένα γέμισμα στο ρεζερβουάρ των 14,1 λίτρων που βρίσκεται κάτω από τη σέλα. Όσο κι αν η πραγματικότητα δύσκολα συναντά τις μετρήσεις WMTC, η κατανάλωση παραμένει εντυπωσιακά χαμηλή.Τρία προγράμματα οδήγησης είναι διαθέσιμα. Το πρόγραμμα MT (Manual Transmission) παρέχει χειροκίνητο έλεγχο στον αναβάτη, επιτρέποντάς του να αλλάζει σχέσεις από τους διακόπτες στο τιμόνι.

Το αυτόματο πρόγραμμα D είναι ιδανικό για την πόλη και τον αυτοκινητόδρομο, εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη οικονομία στην οδήγηση. Το αυτόματο πρόγραμμα S (Sport), είναι πιο σπορτίφ καθώς η κεντρική μονάδα διαχείρισης του κιβωτίου αφήνει τον κινητήρα να ανεβάσει περισσότερες στροφές πριν αλλάξει σχέση, κάτι που ευνοεί τις επιδόσεις. Αντίστοιχα κατεβάζει σχέση πιο γρήγορα στην επιβράδυνση, εμπλέκοντας περισσότερο τον κινητήρα στο φρενάρισμα.

Στα προγράμματα D και S, το DCT επιτρέπει στον αναβάτη να αλλάζει σχέσεις κατά βούληση από τους διακόπτες στο τιμόνι, ενώ επανέρχεται διακριτικά σε αυτόματη λειτουργία, ανάλογα με το άνοιγμα του γκαζιού, την ταχύτητα της μοτοσυκλέτας και την επιλεγμένη σχέση.

Το βάρος της (γεμάτης) μοτοσυκλέτας είναι 219 κιλά (229 κιλά με DCT), ενώ είναι διαθέσιμη σε 4 χρωματικές επιλογές: Ασημί μεταλλικό Sword, μαύρο Graphite, λευκό ματ Pearl Cool, κόκκινο Candy ArcadianΜεγάλη είναι και η λίστα των γνήσιων αξεσουάρ που τη συνοδεύουν:

Μπαγκαζιέρα 35 λίτρων
Μπαγκαζιέρα 35 λίτρων μικτής χρήσης
Δύο πλαϊνές μπαγκαζιέρες 29 λίτρων
Διακοσμητικό κιτ για τις πλαϊνές μπαγκαζιέρες
Εσωτερική τσάντα μπαγκαζιέρας 35 λίτρων
Εσωτερική τσάντα μπαγκαζιέρας 45 λίτρων
Εσωτερικές τσάντες για τις πλαϊνές μπαγκαζιέρες
Λεβιέ κιβωτίου DCT
Ψηλή ζελατίνα
Κάλυμμα πλαϊνού φέρινγκ
Αεροδυναμικά φτερά προστασίας για τα γόνατα
Αεροδυναμικά φτερά προστασίας για τα πόδια (χαμηλά)
Προβολείς ομίχλης LED
Τελικό εξάτμισης
Θερμαινόμενα γκριπ
Παροχή ρεύματος 12V DC
Κεντρικό σταντ (ορθοστάτης)
Συναγερμός
Λουκέτο U (τύπου κριπτονάιτ)

Η NC750X διατίθεται σε δύο εκδόσεις, με μηχανικό κιβώτιο και με αυτόματο DCT . Η τιμή της πρώτης είναι 8.100 ευρώ, ενώ η τιμή για το NC750x DCT ABS είναι 9.000 ευρώ.newsbeast.gr