Σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τις… υπερβολές, η Κίνα απαγόρευσε πιάτα με εδέσματα όπως πτερύγια καρχαρία και φωλιές πουλιών από τις επίσημες δεξιώσεις. Οι κινεζικές αρχές εξέδωσαν νέους κανονισμούς που «ξεκάθαρα αποκλείουν πιάτα με πτερύγια καρχαρία, φωλιές πουλιών και προϊόντα άγριας ζωής στα επίσημα δείπνα», όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Το πρακτορείο μετέδωσε επίσης πως απαγορεύεται να προσφέρονται τσιγάρα και ακριβά ποτά ενώ οι αξιωματούχοι από ένα επίπεδο της ιεραρχίας και κάτω δεν επιτρέπεται να μένουν σε σουίτες όταν βρίσκονται σε επαγγελματικό ταξίδι.

Οι νέοι κανονισμοί έχουν στόχο να «ρυθμίσουν τη χρήση κρατικών πόρων στις δεξιώσεις», προσθέτει το Xinhua.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τσινπίνγκ έχει χαρακτηρίσει προτεραιότητα την αντιμετώπιση της διαφθοράς αξιωματούχων.

Σε ό,τι αφορά την περιβαλλοντική διάσταση του θέματος, ορισμένα ξενοδοχεία στο Χονγκ Κονγκ αφαίρεσαν τη σούπα από πτερύγιο καρχαρία από τα μενού τους ενώ αεροπορικές εταιρείες όπως η Cathay Pacific απαγόρευσαν τη μεταφορά τέτοιων φορτίων.

Όπως σημειώνει το CNN, 73 εκατομμύρια καρχαρίες δολοφονούνται κάθε χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία του 2006. Αφού κοπούν τα πτερύγιά τους συνήθως πετιούνται και πάλι στο νερό όπου χωρίς πτερύγια δεν μπορούν να κολυμπήσουν και πεθαίνουν βασανιστικά από ασφυξία.

Η σούπα με πτερύγιο καρχαρία είναι ευρέως διαδεδομένο πιάτο στις κινεζικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο και συνηθίζεται σε γάμους τόσο για να σηματοδοτήσει τη σπουδαιότητα της εκδήλωσης όσο και για να εντυπωσιάσει τους συγγενείς του ζευγαριού.

Δείτε τις φωτογραφίες…

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook