Ο Σεμπάστιαν Κουρτς Εείναι μόλις 27 ετών και είναι ο νεότερος υπουργός Εξωτερικών της Ευρώπης. Ανέλαβε τα καθήκοντά του τη Δευτέρα, οπότε ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση στην Αυστρία.

Ο «μεγάλος συνασπισμός» του Σοσιαλδημοκρατικού και του Συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος συνεχίζει το έργο του για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς ήταν ο ένας από τους 12 υπουργούς που ορκίστηκαν στη Βιέννη. Πριν αναλάβει το νέο του ρόλο υπήρξε υπουργός Εσωτερικών για θέματα ενσωμάτωσης μεταναστών.

Θεωρείται ανερχόμενο αστέρι του Συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος και έχει αποσπάσει θετικά σχόλια για την πολιτική του για τους μουσουλμάνους μετανάστες.

Προσπάθησε να επιτύχει την ενσωμάτωση των μεταναστών στην αυστριακή κοινωνία, ζητώντας από τα παιδιά των μεταναστών να μάθουν γερμανικά πριν φοιτήσουν στο σχολείο. Καθιέρωσε δωρεάν μαθήματα γερμανικών για τους ιμάμηδες και δημιούργησε ένα φόρουμ για διάλογο με το Ισλάμ.

Είναι ένας από τους νεότερους αξιωματούχους σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο βασιλιάς του Μπουτάν Τζίγκμε Κεζάρ Ναμγκιέλ Ουανγκτσούκ είναι ένας από τους νεότερους μονάρχες του κόσμου. Ανέλαβε καθήκοντα το 2008 σε ηλικία 28 ετών.

Ο βασιλιάς Μσουάτι ΙΙΙ της Σουαζιλάνδης ήταν 18 ετών όταν στέφθηκε το 1986.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook