Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η κοινωνία του Ρεθύμνου τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη.

Χθες οι δύο νεαροί που κατηγορούνται οτι μέθυσαν την άτυχη μαθήτρια για να την κακοποιήσουν σεξουαλικά ζήτησαν ξανά προθεσμία για να απολογηθούν. Υπενθυμίζεται οτι ο 23χρονος όσο και ο 17χρονος, αναγκάστηκαν να ομολογήσουν την αλήθεια όταν αστυνομικοί της Ασφάλειας Ρεθύμνου τους έδειξαν το βιντεοσκοπημένο υλικό που είχαν συγκεντρώσει από κάμερες ασφαλείας του Ρεθύμνου.
 

Σύμφωνα με πληροφορίες o 17χρονος και ο 23χρονος στην απολογία τους λένε τα εξής:

17χρονος: ”Η Στέλλα ήθελε να πιούμε και μας προκαλούσε”

Όπως ομολογούν τώρα, μετά την έξοδό τους από το μπαρ, όπου απεικονίστηκαν να διασκεδάζουν με τη Στέλλα, πήγαν σε πάρκινγκ της παραλίας του Ρεθύμνου για να πιουν ένα μπουκάλι ουίσκι που είχε ο 23χρονος στο αυτοκίνητό του.

 «Από τη στιγμή που καθίσαμε στο μπαρ, η Στέλλα μου έλεγε συνεχώς πότε θα πιούμε κανένα μπουκαλάκι, θέλοντας να μου δείξει πόσο αντράκι είναι με το ποτό», αναφέρει σύμφωνα με το ”Βήμα” στην ομολογία του ο 17χρονος…

Υποστηρίζει ότι «κάποια στιγμή η Στέλλα και ο 23χρονος άρχισαν να κουβεντιάζουν για ένα μπουκάλι ουίσκι που έχει ο 23χρονος στο αυτοκίνητο του, που το είχε για να το δώσει κέρασμα σε κάποιον μηχανικό που του έφτιαξε το αυτοκίνητο». Σύμφωνα με τον 17χρονο, «με το άκουσμα η Στέλλα για το μπουκάλι, αμέσως είπε να πάμε να το πιούμε. Εγώ της έλεγα να μην πάμε, όπως επίσης και ο φίλος μου, αλλά αυτή συνέχισε να μας παροτρύνει».

Ο νεαρός ισχυρίζεται και ότι «φεύγοντας από το μαγαζί μετά από σαράντα λεπτά περίπου για να πάμε για ύπνο, η Στέλλα επέμεινε συνέχεια να πάμε να πιούμε το μπουκάλι. Επειδή μας προκαλούσε συνέχεια, αποφασίσαμε να ανταποκριθούμε στην πρόκληση».

Στη συνέχεια ο 17χρονος περιγράφει αναλυτικά τις κινήσεις των τριών παιδιών σε διάφορα μαγαζιά και ταχυφαγεία, όπου ήθελαν να προμηθευτούν πλαστικά ποτήρια και αναψυκτικά. «Κατευθυνθήκαμε προς το λιμάνι του Ρεθύμνου, όπου είχε παρκαρισμένο ο 23χρονος το αυτοκίνητό του. Εκείνος κάθισε στη θέση του οδηγού, εγώ στου συνοδηγού και η Στέλλα, στα πίσω καθίσματα. Ο φίλος μου σταμάτησε το αυτοκίνητο σε κάποιο πάρκινγκ, κάπου πίσω από το κάστρο Φορτέτζα. Με το που σταμάτησε το αυτοκίνητο, εγώ πήγα και κάθισα στο πίσω κάθισμα και τράβηξα τέρμα μπροστά το κάθισμα του συνοδηγού.

Η Στέλλα που κράταγε το μπουκάλι και τα ποτήρια, έβαλε από ένα ποτό στον καθένα μας μαζί με κόκα κόλα». Ο 17χρονος ισχυρίζεται ότι το άτυχο κορίτσι έβαζε περισσότερο ουίσκι στο δικό της ποτήρι, απ’ ότι σε αυτά των αγοριών.

Ήπιαν τρία ποτά και, σύμφωνα με την απολογία του νεαρού, κάποια από τα πρώτα ποτά, η Στέλλα το ήπιε μονορούφι! ”Μετά που ήπιαμε μερικά ποτά, η Στέλλα έγειρε προς το μέρος μου” και ακολούθως περιγράφει ότι η 15χρονη προσπαθούσε να τον φιλήσει.

Ερωτάται πόσα συνολικά ποτήρια κατανάλωσαν και απαντά ότι «τουλάχιστον τρία. Το ίδιο ισχύει και για τον 23χρονο, αλλά η Στέλλα ήπιε σίγουρα περισσότερα. Στο σημείο αυτό θέλω να αναφέρω ότι η Στέλλα έπινε συνεχώς και πολλές φορές μονορούφι το ποτό χωρίς κόκα κόλα και ενώ εμείς προσπαθούσαμε να τη σταματήσουμε, αυτή δεν μας άκουγε».

”Συνεννοηθήκαμε να κρατήσουμε το στόμα μας κλειστό”

«Στο νοσοκομείο, συνεννοηθήκαμε με τον 23χρονο, όταν η Στέλλα γίνει καλά να συνεννοηθούμε και οι τρεις να μην πούμε σε κανέναν τίποτε. Μετά που χειροτέρεψε η κατάσταση της υγείας της Στέλλας, συνεννοηθήκαμε να επιμείνουμε στην αρχική μας στάση και να αποκρύψουμε την ιστορία διότι φοβηθήκαμε τη στάση των γονιών της και των δικών μας».

Η απολογία του 23χρονου για τα γεγονότα

Αντίθετα περιγράφει τα γεγονότα ο 23χρονος. «Από όταν καθίσαμε στην Αυλαία για ποτό, συζητούσαμε και μου έλεγαν ότι έχουν κανονίσει οι δυο τους κάποια στιγμή να πιούνε ένα μπουκάλι ουίσκι. Τότε εγώ του είπα ότι έχω ένα μπουκάλι στο αυτοκίνητο και αποφασίσαμε να πάμε κάπου να το πιούμε».

”Μπήκαμε εγώ οδηγός, ο 17χρονος δίπλα συνοδηγός και η Στέλλα στο πίσω κάθισμα. Σταματήσαμε σε χώρο στάθμευσης – πλατεία που βρίσκεται ανάμεσα στην ταβέρνα και στην περιφερειακή παραλιακή οδό”.

Ο 23χρονος τονίζει ότι «μόλις σταματήσαμε, ο 17χρονος βγήκε από το αυτοκίνητο και πήγε να καθίσει στο πίσω κάθισμα μαζί με τη Στέλλα. Βάλαμε το πρώτο ποτό το ήπιαμε. Στη συνέχεια βάλαμε το δεύτερο ποτό και τότε η Στέλλα μας ανέφερε ότι δεν είχε φάει τίποτε επειδή νήστευε. Εμείς δεν της είπαμε τίποτε. Όταν βάλαμε το τρίτο ποτό, η Στέλλα το ήπιε “κούπα”, δηλαδή μονορούφι».

Στην ερώτηση για τον συνολικό αριθμό ποτών που ήπιαν, ο 23χρονος λέει ότι «εγώ ήπια τέσσερα με πέντε ποτήρια ποτού ουίσκι με κόκα κόλα. Ο 17χρονος ήπιε περίπου τα ίδια αν θυμάμαι καλά και η Στέλλα πρέπει να ήπιε 8 ποτήρια γεμάτα!

Αρνείται ότι παρότρυνα κάποιος από τους δύο τη Στέλλα να πιει ποτό είτε στο μπαρ είτε στο αυτοκίνητο, αλλά στη συνέχεια λέει ότι «όταν της πρότεινε ο 17χρονος να πάμε για το μπουκάλι, δέχτηκε αμέσως».

«Όταν πίνει φιλιέται»

Στην ερώτηση πότε αντιλήφθηκαν οι δύο νεαροί αν το ποτό πείραξε τη Στέλλα, ο 23χρονος απαντάει ότι αυτό έγινε όταν άρχισε να κάνει εμετό. Καταθέτει τέλος λεπτομέρειες για τη μεταφορά της Στέλλας στο νοσοκομείο «κατά τη μεταφορά είχε τα μάτια της κλειστά και δεν μίλαγε καθόλου.

Πιστεύω ότι είχε τις αισθήσεις της γιατί κουνούσε που και που λίγο τα χέρια της και τα πόδια της». Το άτυχο κορίτσι δεν μπορούσε να μιλήσει. «Η Στέλλα δεν μας ξαναμίλησε, παρά μόνο κάποια στιγμή στο νοσοκομείο μέσα και πριν της βάλουν ορό άνοιξε τα μάτια της και κάτι πήγε να πει στον Παύλο, αλλά και πάλι δε μπόρεσε να μιλήσει».

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook