Σοκ και δημόσια κατακραυγή έχει προκαλέσει η πληροφορία ότι οικογένεια στην Οβρυά Πάτρας αλυσοδένει καθημερινά το παιδί της όταν επιστρέφει από το ειδικό ίδρυμα όπου πηγαίνει.

Η οικογένεια φέρεται να υποστηρίζει ότι αλυσοδένει το παιδί «προκειμένου να μην ενοχλεί και να μη γίνεται απειλητικό όταν παθαίνει κρίσεις».

Μετά την αποκάλυψη από την εφημερίδα «Κόσμος», η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή φέρεται να απέστειλε σχετικό φάκελο στον εισαγγελέα ζητώντας τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, οι κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν στις κοινωνικές υπηρεσίες την κακοποίηση ενός 17χρονου από τους συγγενείς του, οι οποίοι τον δένουν με αλυσίδες, μόλις επιστρέφει από το ειδικό κέντρο στο οποίο πηγαίνει από το πρωί έως τις πρώτες απογευματινές ώρες. Το επιχείρημα των συγγενών είναι ότι το παιδί γίνεται επικίνδυνο.

Η κα Μακρή, με έγγραφά της προς την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Πατρέων και την Κοινωνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ζήτησε τη διερεύνηση της υπόθεσης καθώς και την ενημέρωσή της, εγγράφως εντός της ημέρας, για την περίπτωση του 17χρονου.

zougla.gr από εφημερίδα "Κόσμος"