Το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει ξεκινήσει σειρά ερευνών για τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων που πέθαναν από τροφική δηλητηρίαση την Πέμπτη ύστερα από κατανάλωση ακατέργαστου βοδινού σε πασίγνωστη αλυσίδα παροχής ψητού κρέατος (barbecue-stick house) της Ιαπωνίας.

Το περιστατικό συνέβη στα ιαπωνικά εστιατόρια Υakiniku-zakaya Ebisu στις επαρχίες Τογιάμα και Φουκούι με τέσσερις ανθρώπους, δύο ανήλικα αγόρια και δύο γυναίκες, να χάνουν τη ζωή τους από δηλητηρίαση και 19 ακόμη να οδηγούνται στο νοσοκομείο με έντονες στομαχικές διαταραχές.

Οι πρώτες πληροφορίες των αρμόδιων υγειονομικών υπηρεσιών κάνουν λόγο για ανίχνευση του βακτηριδίου, O-111 E. με εκπροσώπους της αλυσίδας να αναφέρουν ότι το βοδινό προέρχεται από αποκλειστικό προμηθευτή στο Τόκιο ο οποίος παρόλο που το βοδινό είχε κοπεί και συσκευαστεί σε κενό αέρος προκειμένου στη συνέχεια να τοποθετηθεί σε καταψύκτες και υπήρχε ρητή αναφορά ότι σερβίρεται μόνο μαγειρεμένο, είχε δώσει το ελεύθερο στην εταιρεία να το σερβίρει και ωμό.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει έλεγχο των συνθηκών υγιεινής και καθαριότητας σε πάνω από 9.000 εστιατόρια σε όλη τη χώρα που σερβίρουν πιάτα με ακατέργαστο κρέας με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στα μηχανήματα κοπής και στις συνθήκες διατήρησης του κρέατος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook