Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκε από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Γαζίου Κρήτης (ΝΟΓΚ), ο Παγκρήτιος Διασυλλογικός Ιστιοπλοϊκός Αγώνας «Κύπελλο Γαζίου 2013» για τις κατηγορίες Optimist-Laser RDL-Laser 4,7-Funboat το Σαββατοκύριακο 15-16 Δεκεμβρίου.

Ο καιρός ήταν με το μέρος των αθλητών αφού για χατίρι τους, «διέκοψε» την κακοκαιρία για το Σαββατοκύριακο και επέτρεψε στους μικρούς ιστιοπλόους από σχεδόν ολόκληρη της Κρήτη να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Οι αθλητές του ΝΟΓΚ πραγματοποίησαν μια εξαιρετική εμφάνιση αφού για μια ακόμη φορά επικράτησαν, με 6 πρώτες, 1 δεύτερη και 5 τρίτες θέσεις!

Όσον αφορά τα Optimist σίγουρα τα αποτελέσματα είχαν «άρωμα γυναίκας» αφού ταορίτσια με 1η τη Βάσω Βλαχάκη (ΝΟΓΚ), 2η την Βαγιού Ζωή (ΙΟΗ) και 3η την Παπαδάκη Θάλεια (ΝΟΓΚ), ήταν η πρώτη τριάδα και στη γενική κατάταξη, αλλά και στις κατηγορίες «κορίτσια» και «11χρονα»!

Στην κατηγορία Optimist –αγόρια επικράτησαν οι :

1ος Κουμπανάκης Γιάννης (ΝΟΓΚ)

2ος Αδαμάκης Κωνσταντίνος (ΙΟΗ)

3ος Κοβατζής Θωμάς (ΝΟΓΚ)

Στην κατηγορία Laser Radial:

1ος Στεφανάκης Βασίλης (ΙΟΗ)

2ος Παπαντωνάκης Γιάννης (ΙΟΗ)

3ος Μαθιουδάκης Χαβάκης Δημήτρης (ΙΟΑΝ)

Ενώ στην κατηγορία Laser 4.7:

1ος Γεωργόπουλος Μιχάλης (ΝΟΓΚ)

2ος Τζωρτζάκης Πάρης (ΝΟΣ)

3ος Σκαρπαθιωτάκης Βασίλης (ΝΟΓΚ)

Για πρώτη φορά επίσης αγωνίστηκαν και σκάφη κατηγορίας Funboat για ενήλικες, όπου την πρώτη θέση κατέλαβε το πλήρωμα Σταυρακάκης Λευτέρης-Δαυίδ Παναγιώτης (ΝΟΓΚ) και τη δεύτερη ο Τσατσάνης Χρήστος (ΝΟΓΚ). Η κατηγορία αυτή αποτελεί μια νέα πρόταση από το ΝΟΓΚ για οποιονδήποτε (ανεξαρτήτου ηλικίας), θέλει να κάνει αγωνιστική ιστιοπλοΐα διασκεδάζοντας, ίσως και ταυτόχρονα με την προπόνηση του παιδιού του!

Ο ΝΟΓΚ συγχαίρει τους αθλητές του που διακρίθηκαν, αλλά και όλους τους υπόλοιπους αθλητές του που συμμετείχαν με πολύ καλή παρουσία: Αγγελίνα Καβουσανού, Μάριος Αθενάκης, Κων/νος Κουκουτσάκης, Γιώργος Κουκουτσάκης, Γιώργος Παπαδάκης, Μάνος Κονταράκης, Τσατσάνης Ανδρέας. Συγχαίρει επίσης τους προπονητές τους Ηλία Κοβατζή, Ρωμανό Φωσκίνη και Ειρήνη Νεοφύτου, τη γραμματεία του, όπως και όλα τα μέλη του που βοήθησαν στην επιτυχή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Η αγωνιστική ομάδα του ΝΟΓΚ, στα πλαίσια της προετοιμασίας της για τον επόμενο χρόνο, θα συμμετάσχει σε διασυλλογικό αγώνα στο Πόρτο Ράφτη στις 27-30 Δεκεμβρίου και σε προπονητικό camp στο Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου στις 2-5 Ιανουαρίου 2014.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook