Διανομή τροφίμων και κηπευτικών, σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες πραγματοποιήθηκε από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Κρήτης στις Μοίρες με τη στήριξη του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη και της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη κοινωνικών θεμάτων Θεανώς Βρέντζου.

Παράλληλα ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης επισκέφτηκε το ορφανοτροφείο της Ιεράς Μονής Παναγία η Καλυβιαννή και μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται. Τα παιδιά και η μοναχή Διονυσία ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Κρήτης για την ευαισθητοποίηση αλλά και για την προσφορά αυτή, και όλοι μαζί τραγούδησαν τα κάλαντα.

Στην συνέχεια η Αντιπεριφερειάρχης πήγε στην Πόμπια όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα λειτουργίας που έχει το ΚΕΠΕΠ και μοίρασε δώρα στα παιδιά του Ιδρύματος.

Όπως δήλωσε η Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη, στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκονται οι συνάνθρωποί μας πρέπει να κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη και όλοι μαζί να δώσουμε τον αγώνα της ανθρωπιάς, της ευαισθητοποίησης και της προσφοράς, για όλους εκείνους που χρειάζονται την βοήθειά μας.
Η Περιφέρεια Κρήτης όπως πρόσθεσε « διευρύνει το δίχτυ κοινωνικής προστασίας, πραγματοποιώντας τις επόμενες μέρες νέα διανομή προϊόντων και κηπευτικών για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες του νησιού μας ».

Τηλεμαραθώνιος αλληλεγγύης για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται Παγκρήτιος τηλεμαραθώνιος αλληλεγγύης από την τηλεόραση Creta για την ενίσχυση σε τρόφιμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας και θα κορυφωθεί την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου.

Καθημερινά γίνεται συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας για το κοινωνικό παντοπωλείο της Περιφέρειας Κρήτης, που στη συνέχεια θα διανεμηθούν στις καταγεγραμμένες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη σε όλη την Κρήτη.

Οι καταγεγραμμένες άπορες οικογένειες σύμφωνα με τις κοινωνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι σε όλη την Κρήτη 5.000 που αντιστοιχούν σε 15.000 συνανθρώπους μας και οι οποίοι καθημερινά έχουν ανάγκη βασικά αγαθά και ανθρώπινες συνθήκες ζωής.

Οι οργανωτές του τηλεμαραθωνίου και η Περιφέρεια Κρήτης καλούν όλους να ανταποκριθούν στον τηλεμαραθώνιο αλληλεγγύης προσφέροντας τρόφιμα μακράς διάρκειας στα Κοινωνικά Παντοπωλεία της Περιφέρειας αλλά και στις εγκαταστάσεις της τηλεόρασης Creta στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου , οδός Β΄& Θ΄ (τηλεφωνικό κέντρο 2810-333030).

Επίσης:

-Στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η συγκέντρωση των τροφίμων γίνεται στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Χανίων / Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η διεύθυνση είναι στην Ηρώων Πολυτεχνείου 11, ισόγειο. Τηλέφωνο επικοινωνίας με τον υπεύθυνο τον κ. Καλογεράκη Παναγιώτη είναι το 2821344226 & 6977014165 ή με κ. Δημήτρη Βενιανάκη στο τηλέφωνο 2821340200 & 6932774357.

-Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, η συγκέντρωση των τροφίμων θα γίνει στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Ηράκλειο.
Η διεύθυνση είναι Καζαντζάκη 6-8, ισόγειο και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 6976200505 κα Μάρω Παπαδογιαννάκη, και Μαρία Βενέρη τηλ. 2813-400225.

-Στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, η συγκέντρωση των τροφίμων γίνεται στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Ρέθυμνο.
Η διεύθυνση Ζαμπελίου 34 στο ισόγειο και το τηλέφωνο επικοινωνίας 2831343323, υπεύθυνη Κλάδου – Δουλουμπέκη Καλλιόπη ή με την κα Αποστολάκη Μαρία τηλέφωνο 2831343321.

-Στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, η συγκέντρωση των τροφίμων γίνεται στο Διοικητήριο, διεύθυνση: Τέρμα Πολυτεχνείου, T.K. 72100,
Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, υπεύθυνη κα Μαρία Γκούτη τηλέφωνο 2841340394.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook