Υλικά
• 750 γρ. νεράτζια (μόνο φλούδες)
• 750 γρ. ζάχαρη
• 80 γρ. χυμό νερατζιού
• 80 ml. νερό

Εκτέλεση

Τρίβουμε ελαφρά τα νεράτζια εξωτερικά μέχρι να φύγει λίγη εξωτερική φλούδα που έχει σπιρτάδα. Ξεχωρίζουμε από το νεράτζι τη φλούδα σε 4 φέτες. 
Περνάμε σε βελόνα γερή κλωστή. Αφού τυλίξουμε κάθε κομμάτι και το κάνουμε ρολάκι, το περνάμε στη βελόνα με τη κλωστή. Μόλις τελειώσουμε δένουμε τις δύο άκρες τις κλωστής. 
Στη συνέχεια πλένουμε τις φλούδες σε μπόλικο κρύο νερό. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τις σκεπάζει και βράζουμε. Αλλάζουμε το νερό 3 φορές και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν. 
Αποσύρουμε από τη φωτιά, βγάζουμε προσεκτικά τις φλούδες και τις βάζουμε σε μια μπασίνα (λεκάνη) με παγωμένο νερό. Τις αφήνουμε για τουλάχιστον 2-3 ώρες, αλλάζοντας τουλάχιστον 2 φορές το νερό. 
Στη συνέχεια, τις αφαιρούμε από τη λεκάνη και τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι για μια βραδιά. Την επόμενη μέρα, απλώνουμε σε ταψί και τα στεγνώνουμε σε φωτεινό μέρος, τουλάχιστον για 3 ώρες. 
Μόλις ολοκληρωθεί κι’ αυτό το στάδιο τα βάζουμε σε κατσαρόλα, ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη και 80 ml. νερό και τα βράζουμε εκ νέου. Μόλις πάρουν 1-2 βράσεις, τότε ρίχνουμε το χυμό από τα νεράτζια και αφαιρούμε την κλωστή. 
Συνεχίζουμε μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι. Αποσύρουμε τη φωτιά και το αφήνουμε κατά μέρος να κρυώσει. 
Αποθηκεύουμε σε γυάλινο, αποστειρωμένο βάζο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook