Ποινική δίωξη για δύο αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη που συνελήφθη να οδηγεί χωρίς δίπλωμα αυτοκίνητο, ανασφάλιστο και με πλαστές πινακίδες.

Η δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού αφορά τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας. Σε βάρος του κ. Λιάπη επιβλήθηκαν επιπλέον τρία διοικητικά πρόστιμα, για την μη ασφάλιση του οχήματος και για το ότι έφερε κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια χωρίς άδεια.

Η δικογραφία σε βάρος του διαβιβάστηκε στο Αυτόφωρο από όπου ο πρώην υπουργός αναμένεται να ζητήσει τη νόμιμη προθεσμία για να προετοιμαστεί για την δίκη του.

«Ήταν η κακιά η ώρα» είπε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους, λίγο πριν περάσει το κατώφλι της Ευελπίδων, επισημαίνοντας πως τον Αύγουστο παρέδωσε τις πινακίδες.

«Δεν είμαι κανένα φτωχαδάκι αλλά συνταξιούχος και με έχει χτυπήσει η κρίση» τόνισε.

«Το πήρα μόνο για να μη μείνει από μπαταρία. Φεύγω για Ασία τις επόμενες ημέρες» εξήγησε.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του κατά τη μεταφορά του από την τροχαία Αγίας Παρασκευής προς την Εισαγγελία ανέφερε στους δημοσιογράφους: «Έσφαλα και πρέπει να πληρώσω. Έκανα λάθος και το παραδέχομαι».

«Έβαλα μπροστά το αυτοκίνητο για να γεμίσω τη μπαταρία» υποστήριξε ο κ. Λιάπης, ωστόσο δεν απάντησε στην ερώτηση πως προμηθεύτηκε τις πλαστές πινακίδες.

Το χρονικό της σύλληψης

Tον πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλη Λιάπη συνέλαβε το μεσημέρι η Τροχαία Αγίας Παρασκευής καθώς έπειτα από έλεγχο αστυνομικών ομάδας ΔΙ.ΑΣ. διαπιστώθηκε πως οδηγούσε αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Να σημειωθεί ότι ο κ. Λιάπης είχε καταθέσει τις πινακίδες του στην Εφορία. 

Ο πρώην υπουργός παραβίασε στοπ με το πολυτελές τζιπ, Volkswagen Touareg, που οδηγούσε κοντά στην περιοχή της Λούτσας όπου και αστυνομικοί τον σταμάτησαν για έλεγχο. Αρχικά ζήτησε συγγνώμη από τους αστυνομικούς για την παραβίαση, ωστόσο όταν του ζητήθηκε να δείξει το δίπλωμα, την ταυτότητα και το ασφάλιστρο «σάστισε».

Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και Μεταφορών δεν έφερε μαζί ούτε το δίπλωμα οδήγησης, το όχημα ήταν ανασφάλιστο και οι πινακίδες ήταν αντίγραφο των παλαιών. 

Συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου από την Τροχαία της Αγίας Παρασκευής.

Τελικά, ο κ. Λιάπης προσκόμισε το δίπλωμα και την ταυτότητά του αλλά αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της πλαστογραφίας, ψευδούς βεβαίωσης και ανασφάλιστου οχήματος. Επίσης του επιβλήθηκε 500 ευρώ πρόστιμο.

newpost.gr