Παράταση ζωής, τελευταία ευκαιρία όπως θέλει το ονομάζει κανείς. Η απόφαση για την αναδιάρθρωση των ΕΑΣ είναι σωτηρία υπό προθεσμία. 

Μπορούν σ΄ ένα χρόνο τα ΕΑΣ να κάνουν όσα δεν έγιναν σωστά επί δεκαετίες; Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία λένε. Και στην περιπτωση των ΕΑΣ η φράση αυτή ταιριάζει γάντι.

Η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, δήλωσε:

«Με σκληρή διαπραγμάτευση και επιμονή καταλήξαμε στη σημερινή συμφωνία. Τα ΕΑΣ δεν κλείνουν, δεν μπαίνουν σε εκκαθάριση, δεν προχωρούν σε απολύσεις και εξασφαλίζεται ο εξαγωγικός τους χαρακτήρας. Με τη συμφωνία αυτή καλύπτουμε τις ανάγκες της Εθνικής Άμυνας και την ασφάλεια του εφοδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως είχαμε δεσμευθεί, προχωράμε σε αναδιάρθρωση με την εταιρεία σε λειτουργία, χωρίς να πληρώνει πλέον ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης, ούτε ένα ευρώ. Με προστασία πολλών θέσεων εργασίας και εθελουσία έξοδο για όσους αποχωρήσουν.

Είναι στο χέρι μας, το Δεκέμβριο του 2014 η εταιρεία να αποδείξει ότι είναι βιώσιμη και έχει σοβαρές προοπτικές. Αρκεί να μη χάσουμε ούτε μια ημέρα. Θα σταθούμε στο πλάι της διοίκησης και των εργαζόμενων. Θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί».

onalert.gr