Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι γονείς των μαθητών των Καλλιτεχνικών  και Μουσικών  σχολείων της Κρήτης ,προκειμένου  να δοθεί λύση άμεσα στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών και της σίτισης τους από εδώ και στο εξής,  και ποιος δήμος θα αναλάβει αυτή την υποχρέωση.

Όπως τόνισε με δηλώσεις του στον Flashnews o περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Απόστολος Κλινάκης  \”σύμφωνα με το νόμο η αρμοδιότητα της λειτουργίας των σχολείων σε όλα τα επίπεδα πλέον (συντήρηση, λειτουργικά έξοδα, μεταφορά μαθητών)περνάει  στους δήμους. Από εκεί και πέρα χρειάζεται ένα μεταβατικό στάδιο για να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται. Σε οτι αφορά το θέμα της μεταφοράς των μαθητών θα υπάρξουν ξεχωριστές μελέτες για κάθε δήμο σχετικά με το ποιες   θα είναι αυτές και επίσης ποιο θα είναι το κόστος που θα απαιτηθεί .  Σημειώνεται οτι ήδη έχει ζητηθεί από τους διευθυντές της δευτεροβάθμιας να βγουν τα δρομολόγια, τα οποία μέσω της Περιφερειακής Διεύθυνσης θα κατατεθούν στο υπουργείο παιδείας όπου σε συνεργασία με το υπουργείο μεταφορών θα γίνουν οι ανάλογες μελέτες\”.

Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του κ. Kλινάκη στον Flashnews το Σεπτέμβρη όλα θα είναι έτοιμα και δεν θα υπάρχει κανένα λειτουργικό πρόβλημα.

Επισημαίνεται οτι οι γονείς των δύο σχολείων συναντήθηκαν χθες με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Απόστολο Κλινάκη και τον περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη.
Σημειώνεται δε, ότι ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν σε όλη τη χώρα με αιτήματα που περιλαμβάνονται στην πρόταση της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook