Τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3μμ πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Χανίων, με αφορμή όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την κατάργηση 33 θέσεων εργασίας καθαριστριών, κλητήρων, φυλάκων – νυχτοφυλάκων, πλύντων, πρεσαδόρων.

\”Η διαθεσιμότητα και οι απολύσεις πάνε χέρι -χέρι με τις ιδιωτικοποιήσεις\” αναφέρει ανακοίνωση που συνυπογράφουν η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομειο Χανίων και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Ψυχιατρείο Χανίων ενώ καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην γενική συνέλευση των σωματείων του νοσοκομείου που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

\”Στην απεργιακή κινητοποίηση της προηγούμενης Τετάρτης 11 Δεκέμβρη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΥΠΕάρχη και της υποδιοικήτριας με τους εργαζομένους των νοσοκομείων. Στη συνάντηση αυτή, μετά από καταγγελία των εργαζομένων, αποκαλύφθηκε ότι έφτασαν στα νοσοκομεία έγγραφα που ζητούν τον αριθμό των καθαριστριών Μετά τους οδηγούς έρχεται η σειρά των ΥΕ καθαριότητας, που περιλαμβάνει τις εξής ειδικότητες (καθαρίστριες, πρεσαδόρους-σιδερωτές, πλυντήρια).

Στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ 33 θέσεις εργασίας καθαριστριών, κλητήρων, φυλάκων – νυχτοφυλάκων, πλύντων, πρεσαδόρων καταργούνται και οι εργαζόμενοι αυτοί βγαίνουν σε διαθεσιμότητα. Για να χρυσώσουν τα χάπι, δεσμεύτηκαν ότι αυτοί οι εργαζόμενοι θα μεταταχθούν σε άλλες θέσεις εργασίας. Μάλιστα περηφανεύτηκαν ότι χάρη στην διοίκηση της ΔΥΠΕ κανείς εργαζόμενος δε χάνει την δουλειά του. Το έργο είναι γνωστό και χιλιοπαιγμένο!!!

Δεν είναι τυχαίο ότι καταργούνται και οι τελευταίες θέσεις εργασίας των καθαριστριών. Ο χώρος του καθαρισμού ήταν από τους πρώτους χώρους του δημόσιου νοσοκομείου που πέρασαν στα χέρια των ιδιωτών. Θεωρούν ότι δεν πρέπει να υπάρχουν θέσεις μόνιμων υπαλλήλων σε τομείς που τους ιδιωτικοποιούν πλήρως.

..Ακόμα και αν υπάρχει μετάταξη των εργαζομένων σε άλλη θέση εργασίας, το γεγονός παραμένει: για όσο διάστημα θα είναι σε διαθεσιμότητα θα πληρώνονται με το 70% του μισθού και μετά το πέρας 8 μηνών απολύονται. Κανένας δεν εγγυάται ότι στους νέους οργανισμούς θα υπάρχουν οι αντίστοιχες ειδικότητες

Η διαθεσιμότητα και οι απολύσεις πάνε χέρι -χέρι με τις ιδιωτικοποιήσεις. Δεν πρέπει να περάσει κανένας εφησυχασμός και αναμονή. Να μην θεωρεί κανείς εργαζόμενος ότι διοίκηση, ΔΥΠΕ, υπουργείο δεν γνωρίζει για τις ελλείψεις και τα κενά\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook