Η συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου με στόχο την επίλυση των τοπικών προβλημάτων, την άσκηση δημόσιων τοπικών υποθέσεων και την εδραίωση της τοπικής ανάπτυξης, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε χθες  αντιπροσωπεία του συνδυασμού «Ριζοσπαστική Συνεργασία για την Κρήτη» αποτελούμενη από τον επικεφαλής κ. Γεώργιο Σταθάκη και τα μέλη κ.κ. Μανόλη Βαρδουλάκη και Μανόλη Βασιλείου με τον Δήμαρχο Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη, στο γραφείο του στις Γούρνες .

Ειδικότερα ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις δυνατότητες της περιοχής, τα τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος την συγκεκριμένη περίοδο εφαρμογής του προγράμματος «Καλλικράτης» και το σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής.

Όπως ήταν φυσικό, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην αξιοποίηση του χώρου της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών. Για το συγκεκριμένο θέμα, ο Δήμαρχος ανέφερε συγκεκριμένα:

1. Από τον Νοέμβριο του 2010 έχουμε ζητήσει η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου (ΚΕΔ) να επισκεφθεί το χώρο μας και να γίνει συζήτηση για τη βιώσιμη ανάπτυξη του. Μέχρι σήμερα, παρά τις οχλήσεις μας, δεν έχει ανταποκριθεί. Ζητούμε για τελευταία φορά το αυτονόητο. Να γίνει διάλογος και διαβούλευση, διαφορετικά θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για να υποχρεωθεί η Κ.Ε.Δ. να ανοίξει επιτέλους τον διάλογο.

2. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο σε δημόσια συνεδρίαση με μοναδικό θέμα τη διατύπωση βιώσιμης πρότασης για την ανάπτυξη της πρώην Α.Β. Γουρνών. Συγκεκριμένα θα προταθούν:

•          Η υπεράσπιση του προβλεπόμενου και εγκεκριμένου ΣΧΟΟΑΠ του πρώην Δήμου Γουβών για το χώρο ως και των προτάσεων – θέσεων των τοπικών φορών.

•          Η τελική αναπτυξιακή πρόταση που θα υλοποιηθεί να είναι:

–           επιστημονικά τεκμηριωμένη,

–           οικονομικά βιώσιμη,

–           αποτέλεσμα πραγματικής διαβούλευσης,

–           αποδεκτή από την τοπική κοινωνία και

–           νομιμοποιημένη θεσμικά

•          Η εκπόνηση πολεοδομικής μελέτης για την έκταση της π.Α.Β. Γουρνών, με χρηματοδότηση των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

•          Η παράλληλη σύνταξη με την πολεοδομική μελέτη, Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης του χώρου το οποίο θα εκπονηθεί με διάλογο ουσιαστικό και συμμέτοχους τον Δήμο και την τοπική κοινωνία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook