Ο Δήμος Φαιστού, πιστός στο ραντεβού του, σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Μοιρών, πραγματοποίησε την Τρίτη το απόγευμα, την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα μικρά παιδιά, η οποία περιελάμβανε εκτός τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία «Λ. Κλάδου» μπροστά από το Δημαρχείο και συναυλία παραδοσιακής μουσικής.

Συγκεκριμένα οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα υπό τους ήχους Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών, που φρόντισαν να «ζεστάνουν το εορταστικό σκηνικό το οποίο είχε δημιουργηθεί στην πλατεία. Η φωταγώγηση του δένδρου και της πλατείας πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 6.00μμ από τη Δήμαρχο Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, η οποία ευχαρίστησε όλους τους πολίτες που συμμετείχαν, αλλά και όσους εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, ενώ στο σύντομο χαιρετισμό της θέλησε να περάσει το μήνυμα της αγάπης και προσφοράς των γιορτινών ημερών, στέλνοντας ευχές για χρόνια πολλά με υγεία σε όλους. 

Εκτός από τη Δήμαρχο, παρόν στην εκδήλωση έδωσαν Αντιδήμαρχοι του Δήμου Φαιστού, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΦ, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μοιρών, μέλη του Δ.Σ. Φαιστού, καθώς και μέλη της Δημοτικής κοινότητας Μοιρών.

Αμέσως μετά τη φωταγώγηση ακολούθησε συναυλία μπροστά από το φωταγωγημένο δέντρο με τη σκυτάλη να παίρνει το συγκρότημα Κρητικής μουσικής αποτελούμενο από τους Λευτέρη Γεωργιλαδάκη, Σαλούστρο Γιώργο και Ροδουσάκη Μανόλη, δίνοντας μια διαφορετική νότα στην εκδήλωση, παίζοντας παραδοσιακούς σκοπούς. Το μουσικό συγκρότημα πλαισίωσε, με περίτεχνες χορευτικές φιγούρες η σχολή χορού της οικογένειας Κ. Γεωργιλαδάκη. 

Η όμορφη βραδιά ολοκληρώθηκε με τα μικρά παιδιά να παίρνουν ως αναμνηστικό ένα συμβολικό δωράκι, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, υπήρξε και ένα μικρό κέρασμα προς τον κόσμο που συγκεντρώθηκε, αψηφώντας το κρύο.

Η φετινή κεντρική εκδήλωση, είχε ως βασικό μήνυμα να μεταδώσει στους παραβρισκόμενους και ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά που βρέθηκαν στην πλατεία, το πνεύμα του εθελοντισμού και της προσφοράς ιδιαίτερα στις ημέρες των γιορτών. 

Ο Δήμος Φαιστού ευχαριστεί ιδιαίτερα τους μουσικούς, που έπαιξαν αφιλοκερδώς στην εκδήλωση, καθώς και το συγκρότημα παραδοσιακών χορών που χόρεψε κατά τη διάρκεια της βραδιάς.