Μετά τη Θεσσαλονίκη, ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου θα παρουσιάσει και στο Ηράκλειο, το πρωτοποριακό σύστημα \”Εργάνη\”.
Ο κ. Κεγκέρογλου σύμφωνα θα βρίσκεται αύριο Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο για να παρουσιάσει το συγκεκριμένο εργαλείο, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα Πληροφοριακό συστημα, καταγραφής και σχεδιασμού των πολιτικών της Εργασίας. 
Η ημερίδα ενημέρωσης θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 π.μ. στην αίθουσα «Αριάδνη» του Αστόρια Capsis Hotel.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου οι αλλαγές που μπορεί να επιφέρει στον χώρο της εργασίας ένα τέτοιο καινοτόμο εργαλείο, το οποίο μπορεί να απεικονίσει κάθε στιγμή της μεταβολές που παρουσιάζονται, δίνοντας ουσιαστικά το προνόμιο της έγκαιρης αντιμετώπισης είναι τεράστιες.
\”Με γνώμονα τη θεσμική οργάνωση της δουλειάς μας και με σταθερή πολιτική βούληση, όλο αυτό το διάστημα, προχωρήσαμε στην αναβάθμιση των δυνατοτήτων ενός υπουργείου που εκ των πραγμάτων εκφράζει το κοινωνικό πρόσωπο της Ελλάδας.
Το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» είναι αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς και φέρνει νέα δεδομένα στη σχέση του επιχειρηματικού κόσμου με την Επιθεώρηση Εργασίας τον ΟΑΕΔ αλλά και το ΙΚΑ. 
Προσλήψεις, απολύσεις και κάθε μεταβολή που αφορά στους εργαζόμενους μιας επιχείρησης, δηλώνονται πλέον αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσα απ΄ αυτό το πληροφοριακό εργαλείο. 
Απλοποιήθηκε η διαδικασία και μειώνεται το διοικητικό κόστος των επιχειρήσεων. 
Η μεγάλη όμως χρησιμότητα του πληροφοριακού συστήματος Εργάνη είναι η ψηφιακή διαχείριση όλων των δεδομένων που συγκεντρώνει και των δευτερογενών στοιχείων που προκύπτουν από την επεξεργασία του και είναι προφανές ότι πολλαπλασιάζονται οι δυνατότητες για το υπουργείο Εργασίας και, γενικότερα, τους φορείς άσκησης πολιτικών για την εργασία\”, επισημαίνει ο κ. Κεγκέρογλου χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook