Υλικά

• 1500 γρ. κατσίκι, από μπούτι
• 350 γρ. χυμός φρούτων (πορτοκάλι, νεράτζι, λεμόνι)
• 150 γρ. κόκκινο ξηρό κρασί
• 5-6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
• 1 κ. σούπας θυμάρι
• 2 κ. σούπας δενδρολίβανο
• 250 γρ. σπιτικές χυλοπίτες
• 80 γρ. βούτυρο γάλακτος
• 80 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε να στραγγίξει. Στη συνέχεια το βάζουμε σε μεγάλη μπασίνα (λεκάνη), αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το σκόρδο, το θυμάρι, το κρασί και τους χυμούς των φρούτων.

Μαρινάρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες. Στη συνέχεια, το βγάζουμε από το ψυγείο και το τοποθετούμε σε ταψί.

Το περιχύνουμε με την μαρινάδα και προσθέτουμε το μισό βούτυρο και επιπλέον 200 ml. νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 1 ώρα και 30 λεπτά της ώρας.

Συνοδεύουμε με σπιτικές χυλοπίτες τις οποίες βράζουμε ξεχωριστά, τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και τρίβουμε από πάνω την κεφαλογραβιέρα.