Σε εκδήλωση του Υπουργείου Εσωτερικών και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με θέμα: «Η διαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και η σωστή λειτουργία των θεσμών» παραβρέθηκε, η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου παρουσία και του γενικού γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Γιώργου Σούρλα, επίσης συμμετείχαν το Προεδρείο της ΠΕΔ Κρήτης, ο Περιφερειάρχης, ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Δήμαρχοι της Κρήτης και στελέχη υπηρεσιών της Δημόσιας Διοίκησης.

Στην τοποθέτηση της η κ. Πετρακογιώργη αναφέρθηκε στην μέχρι σήμερα αδυναμία του κεντρικού κράτους να αφουγκραστεί την πολύτιμη εμπειρία της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και την αναγκαιότητα συνεργασίας μεταξύ των φορέων για την επίτευξη των στόχων που τόσο ανάγκη έχουν οι τοπικές κοινωνίες.

Συγκεκριμένα στη διάρκεια της τοποθέτησης της επισήμανε ακόμη μια φορά τις δυσλειτουργίες που τρία χρόνια αντιμετωπίζουν οι Καλλικρατικοί Δήμοι και την αναγκαιότητα να εξαλείφουν παράγοντες όπως η εγκληματική αύξηση γραφειοκρατικών διαδικασιών, υποστελέχωσης και πολυνομοθεσίας, παράλληλα με τη δημιουργία ενός ειλικρινή διαλόγου μεταξύ όλων των συναρμόδιων φορέων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook