Εκπλήξεις και σημαντικές απουσίες έκρυβε η ονομαστική ψηφοφορία για την αναστολή χρηματοδότησης στην Χρυσή Αυγή ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία.

Αίσθηση στο κοινοβούλιο προκάλεσε η αρνητική ψήφος του Μανώλη Γλέζου. Η στάση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς και βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκε στα «πηγαδάκια» της βουλής, ενώ ο ίδιος συνομιλώντας λίγο αργότερα με τους δημοσιογράφους σημείωσε «Τους σταυρωτήδες των χριστιανικών αρχών, τους διαστρεβλωτές των Αρχαίων Ελλήνων και όλους αυτούς που θέλησαν να διαβρώσουν την ελληνική κοινωνία, δεν τους πολεμάμε με αποφάσεις, αλλά πολιτικά. Δεν τους πολεμάμε όπως αυτοί επιδιώκουν».

Το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων παρουσιάστηκε στην ψηφοφορία με τρεις γραμμές. Δέκα βουλευτές καταψήφισαν το κόψιμο των χρημάτων στην Χρυσή Αυγή. Πρόκειται για τους: Τ. Κουίκ, Χρ. Γιαταγάνα, η Ρ. Μακρή, Γ. Νταβρή, Μαρ. Ουζουνίδη, Κ. Γιοβανόπουλο, Στ. Ξουλίδου, Π. Χαϊκάλη, Β. Καπερνάρο και Γ. Δημαρά.

«Παρών» δήλωσαν οι Π.Μελάς, Μ. Κόλλια – Τσαρουχά, Μ. Χρυσοβελώνη, Έλ Κουντουρά και Μ. Ιατρίδη.

Υπέρ της αναστολής ψήφισαν οι Γ. Αβραμίδης και Ν. Μαριάς, ενώ απουσίαζε ο Πάνος Καμμένος

Παρά το γεγονός ότι διεξήχθησαν σχεδόν μαζί δύο ψηφοφορίες, η μία για την εξεταστική για τα υποβρύχια και η άλλη για την Χρυσή Αυγή, υπήρξαν 27 απουσίες.

Από την ΝΔ οι: Γ. Γιακουμάτος, Β. Πολύδωρας και Θ. Καράογλου όπως και ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι: Ζ Κωνσταντοπούλου, Στ Παναγούλης, Γ Σταθάκης, Σ Σακοράφα, Ρ Δούρου και Αλ Μητρόπουλος.

Από το ΠΑΣΟΚ, δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία οι βουλευτές Απ Κακλαμάνης και Δ. Κρεμαστινός.

Από την ΔΗΜΑΡ απουσίαζαν ο Βασίλης Οικονόμου και η Ασημίνα Ξηροτύρη, καθώς και ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης και από το ΚΚΕ ο Χρήστος Κατσώτης και ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

Από τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς βουλευτές απουσίαζαν οι: Ο. Βουδούρης, Ν. Σταυρογιάννης, Χρ. Αηδόνης, Γ. Κασαπίδης, Μίμης Ανδρουλάκης και ο Γιάννης Κουράκος. Από την ΧΑ απουσίασε ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος καθώς και οι τρεις προφυλακισμένοι.

Τελικά σε σύνολο 272 ψηφισάντων βουλευτών, υπέρ της αναστολής ψήφισαν 241 βουλευτές, 26 κατά και πέντε δήλωσαν παρών.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook