Σαν ντόμινο είναι πιθανόν να λειτουργήσει η απόφαση της Νομικής Σχολής της Αθήνας να χαθεί το εξάμηνο για τους φοιτητές της, καθώς είναι πιθανόν αντίστοιχες αποφάσεις να πάρουν και άλλα τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών ή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που επίσης έχει ένα εξάμηνο κομμένο στα δύο.
Άλλες σχολές, όπως η Θεολογική, έχουν αποφασίσει να γίνουν μαζί τα δύο εξάμηνα συνεχόμενα και να ακολουθήσουν όλες οι εξετάσεις του έτους.

Η διοίκηση της Ιατρικής Σχολής ούτε καν συζητάει την πιθανότητα να χαθεί το εξάμηνο, ενώ σοβαρό πρόβλημα υπάρχει στη Φιλοσοφική Σχολή, με το εξάμηνο κυριολεκτικά να βρίσκεται επί ξυρού ακμής, καθώς οι φοιτητές της κάνουν κατάληψη ως την παραμονή των Χριστουγέννων. Πάντως την περίοδο αυτή γίνεται στη Φιλοσοφική Σχολή εξωτερική αξιολόγηση σε αρκετά τμήματά της.

Σε κατάληψη βρίσκεται και το Φυσικό Τμήμα της Φυσικομαθηματικής Σχολής.

Πάντως, ενιαία «γραμμή» στα τμήματα και στις σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, ενώ πολλές γραμματείες του ιδρύματος (ειδικά στο κέντρο της Αθήνας) δεν λειτουργούν ακόμη, καθώς μερίδα των διοικητικών υπαλλήλων συνεχίζει την απεργία για 15η εβδομάδα.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η Σύγκλητος του Καποδιστριακού έχει κληθεί από τον πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη για να συνεδριάσει αύριο, Παρασκευή, προκειμένου να λάβει αποφάσεις για τα κρίσιμα προβλήματα που εχουν προκύψει.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook