Ο άνδρας, ονόματι Ταμσάνκα Τζαντζιέ, που ερμήνευε τις ομιλίες του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και των εγγονών του Μαντέλα κατά βούληση ισχυρίστηκε μετά την αποκάλυψη ότι πάσχει από σχιζοφρένεια και ότι ενώ βρισκόταν στη σκηνή άκουγε φωνές και έβλεπε αγγελάκια με αποτέλεσμα να χάσει την αυτοσυγκέντρωσή του.

Όπως ανέφερε η εφημερίδα «Star» η σύζυγος του διερμηνέα της νοηματικής γλώσσας πήγε τον σύζυγό της για εξετάσεις σε νοσοκομείο κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ όπου οι γιατροί έκριναν απολύτως αναγκαία την εισαγωγή του σε αυτό.

«Οι τελευταίες ημέρες ήταν δύσκολες. Προσπαθήσαμε να τον στηρίξουμε για να μην καταρρεύσει» δήλωσε η σύζυγος του Ταμσάνκα, προσθέτοντας ότι το ραντεβού με τους γιατρούς είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 10 Δεκεμβρίου, ωστόσο μετατέθηκε λόγω της επαγγελματικής πρότασης που του έγινε να κάνει τη διερμηνεία παρουσία τουλάχιστον 100 αρχηγών κρατών από όλο τον κόσμο.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο άνδρας υπήρξε μέλος συμμορίας που είχε κάψει ζωντανούς δύο ανθρώπους πριν από δέκα χρόνια κι ότι είχε κατηγορηθεί για βιασμό, απαγωγή και κλοπή, κάτι που ο ίδιος ωστόσο αρνήθηκε.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook