Με επιστολή του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, ενημερώνει τον Δήμαρχο Ιεράπετρας για τα αποτελέσματα της μελέτης στελέχωσης του Δήμου όπου εμφανίζονται 25 «πλεονάζοντες» εργαζόμενοι στον Δήμο Ιεράπετρας.

Υπόψιν ότι τα στοιχεία στα οποία βασίστηκε το Υπουργείο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, μετά και τις τελευταίες αποχωρήσεις προσωπικού.

Το θέμα θα τεθεί απ’ τους Πολίτες εν δράσει στην αυριανή τακτική συνεδρίαση του ΔΣ.Η επιστολή του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών:

"Αγαπητέ κ. Δήμαρχε

Σας στέλνω συνημμένη την μελέτη στελέχωσης του δήμου σας, όπως διαμορφώθηκε από την ομάδα εργασίας του Υπουργείου Εσωτερικών. Για την καλλίτερη κατανόηση της σας αποστέλλω επίσης και την μεθοδολογία που ακολουθήθηκε στην μελέτη αυτή.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να συζητήσουμε τις παρατηρήσεις σας.

Θα σας παρακαλούσα να λάβετε υπ’ όψιν τα εξής:

1. Η μελέτη έχει εκπονηθεί στα πλαίσια όσων έχουν αναγγελθεί από το Υπουργείο και έχουν συμφωνηθεί με την ΚΕΔΕ. Δηλαδή περιλαμβάνει μόνον δια-δημοτικές μετακινήσεις (αρχίζοντας από εθελούσιες). Ούτε απολύσεις, ούτε διαθεσιμότητες προβλέπονται.

2. Χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία του Ιουνίου 2013. Πιθανόν στον δήμο σας να υπάρχουν αλλαγές έκτοτε, που θα μας υποδείξετε για να ενσωματωθούν.

3. Η προϋπόθεση μηδενικών εξόδων από το σύστημα οδηγεί σε μερικές περιπτώσεις δήμων στην πρόβλεψη σημαντικού αριθμού προσλήψεων. Είναι αυτονόητο ότι αυτές τις περιπτώσεις, καθώς και οποιαδήποτε άλλη υπερβολή της μελέτης θα τις εξετάσουμε ξανά από κοινού.

Προσβλέποντας στην συνεργασία σας για να έχουμε το καλλίτερο δυνατό αποτέλεσμα, παρακαλώ δεχτείτε κ. Δήμαρχε τους θερμούς χαιρετισμούς μου και τις ευχές μου για χρόνια πολλά και ευτυχισμένο καινούργιο χρόνο
Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών

Λεωνίδας Γρηγοράκος"

hxonews.gr