Στην κατάμεστη από επιχειρηματίες του Ρεθύμνου αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, 18 Δεκεμβρίου, ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από την Αναπτυξιακή Κρήτης, εταίρο του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα» και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης. 
Το αντικείμενο της εκδήλωσης αφορούσε στις διαδικασίες υλοποίησης των επιχειρηματικών σχεδίων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου – υπηρεσιών» και πραγματοποιήθηκε από τα στελέχη της Αναπτυξιακής Κρήτης κ. Γιώργο Τερζάκη, Χαρά Εφεντάκη και Μαρία Αμανάκη.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης ο Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, και ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Κρήτης κ. Αριστείδης Φραγκάκης.
Στον χαιρετισμό του, ο Περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης τόνισε ότι ο σημαντικότερος παράγοντας για την επιτυχία του προγράμματος απετέλεσε η πολύ καλή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας, των 4 Επιμελητηρίων της Κρήτης και της Αναπτυξιακής Κρήτης. Η συνεργασία αυτή είχε ως αποτέλεσμα την ταχεία ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης αλλά και την επιτυχία στο αίτημα για μεγάλη αύξηση του αριθμού των εντασσόμενων σχεδίων για την Κρήτη από τα 346 που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο. Ευχήθηκε ακόμα όλα τα μελλοντικά προγράμματα της νέας προγραμματικής περιόδου να εντάσσονται σε αυτή, την αποκεντρωμένη σε επίπεδο περιφερειών φιλοσοφία. 
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Γιακουμάκης ανέφερε ότι το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί το σημαντικότερο από πλευράς δημόσιων πόρων, άρα και ενισχύσεων πρόγραμμα που έχει προκηρυχτεί τα τελευταία χρόνια, και αφορά επενδυτικά σχέδια 16.911 συνολικά επιχειρήσεων σε επίπεδο χώρας. Από αυτές, οι 1.464 είναι κρητικές επιχειρήσεις, που αντιστοιχούν σε ένα ποσοστό της τάξης του 9 περίπου τοις εκατό του συνόλου. Είναι σημαντικό τόνισε, να προχωρήσουν σε υλοποίηση των σχεδίων τους όσο το δυνατόν περισσότεροι από τους δικαιούχους επιχειρηματίες, για το καλό της ανάπτυξης και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της Εθνικής Οικονομίας.
Ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Κρήτης κ. Φραγκάκης ανέφερε ότι έχει ήδη πραγματοποιηθεί ενημέρωση – προτροπή των τραπεζικών στελεχών των συστημικών και συνεταιριστικών τραπεζών που δραστηριοποιούνται στο νησί, με σκοπό την υποστήριξη των δυνητικά δικαιούχων επιχειρηματιών της Κρήτης με κεφάλαια, για την υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων. 
Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, απευθύνθηκαν στους εισηγητές της Αναπτυξιακής Κρήτης διευκρινιστικές ερωτήσεις από τους επιχειρηματίες – μέλη του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook