Ο διάσημος Βρετανός τηλε-σεφ Τζέιμι Ολιβερ δεν κατάφερε να μάθει τους Αμερικανούς να τρώνε σωστά κι υγιεινά.

Η εκπομπή του με τίτλο «Η Διατροφική Επανάσταση του Τζέιμι» που μεταδιδόταν από το τηλεοπτικό δίκτυο ΑBC «κόπηκε» λόγω χαμηλής τηλεθέασης κι αντικαταστάθηκε από το χορευτικό ριάλιτι σόου «Dancing With The Stars».

Επιπλέον, το κανάλι τοποθέτησε ένα ακόμη καρφί στο «φέρετρο» της φήμης του διάσημου σεφ, τοποθετώντας την εκπομπή του στη χειρότερη, από άποψης τηλεθέασης, ζώνη, αυτή της Παρασκευής στις 9 το βράδυ.

Η πτώση των «νούμερων» της εκπομπής οφείλεται, από τους ειδικούς, στην επιμονή του κ.Ολιβερ να μεταφέρει το επίκεντρο των εκπομπών του από την επαρχιακή Αμερική στο μοδάτο και μοντέρνο Λος Άντζελες, τόπο της νέας του κατοικίας.

\"\"Οι υπεύθυνοι του καναλιού καταλογίζουν στον νεαρό μάγειρα πως «καβάλησε το καλάμι» και θαμπώθηκε από την τρυφηλή ζωή του Λος Άντζελες, ξεχνώντας ποιος είναι ο στόχος του: να μάθει στα μικρά αμερικανάκια που δεν ξέρουν καν τι εστί ντομάτα και πατάτα να τρώνε πιο υγιεινά.

«Όταν τον ρωτήσαμε γιατί επέλεξε το Λος Άντζελες, την 46η πιο…παχύσαρκη πόλη των ΗΠΑ, οι συνεργάτες του μας απάντησαν απλά «επειδή ο Τζέιμι ζει εκεί»», τόνισε ο εκπρόσωπος του ABC, Ρότζερ Αλάνιζ.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης σεζόν της εκπομπής, ο Τζέιμι ασχολήθηκε με τις καντίνες στα σχολεία της Δυτικής Βιρτζίνια, η οποία λέγεται ότι είναι η πιο ανθυγειινή πόλη στην Αμερική.

Ωστόσο, στη δεύτερη σεζόν ο βρετανός σεφ έφαγε…«πόρτα», αφού οι υπεύθυνοι πολλών σχολείων του Λος Άντζελες ξεκαθάρισαν ότι έχουν ήδη αρκετούς ειδικούς διατροφολόγους να τους συμβουλεύουν και ότι δεν έχουν ανάγκη τη δική του βοήθεια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook