Στάση εργασίας από τις 8:00 έως τις 11:00 θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν και σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρητης.

Η ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει:

\”Το Δ.Σ. του Σωματείου μας χαιρετίζει τη μαζική αγωνιστική συμμετοχή των εργαζομένων του νοσοκομείου μας στην απεργιακή συγκέντρωση-συνέλευση την Τετάρτη 18/12/13 και στην παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου.

Χαιρετίζει ιδιαίτερα τους συναδέλφους του κλάδου ΥΕ καθαριστών και ΔΕ οδηγών που δεν έσκυψαν το κεφάλι, που δε φοβήθηκαν και συνέβαλαν καθοριστικά στην οργάνωση και την επιτυχία της κινητοποίησης.
Χαιρετίζει επίσης την καθολική αλληλεγγύη στους συναδέλφους μας που απειλούνται τώρα με διαθεσιμότητα καθώς και τη συμπαράσταση ασθενών και επισκεπτών.

Στείλαμε ένα δυνατό και ξεκάθαρο μήνυμα που πέρασε την πύλη του νοσοκομείου και δεν πήγε μόνο στην 7η ΥΠΕ μα χτύπησε στην καρδιά του υπουργείου υγείας. Οι εργαζόμενοι του ΠαΓΝΗ όλοι ενωμένοι πέρα από κλάδο και ειδικότητα δεν θα επιτρέψουν να μπει ούτε μία μέρα σε διαθεσιμότητα ούτε ένας συνάδελφός μας.

Τούτες τις μέρες όλα τα νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κέρκυρα, τα Γιάννενα και την Πάτρα, την Πρέβεζα και την Ικαρία, τα Χανιά και φυσικά Αθήνα και Θεσσαλονίκη χτυπούν τα τύμπανα του ξεσηκωμού.

Ένα σύνθημα ακούγεται δυνατά από όλους τους υγειονομικούς: «Κάτω η πολιτική της κυβέρνησης στην υγεία» και παντού οι εργαζόμενοι δείχνουν τη διάθεση να αντιπαρατεθούν με την πολιτική της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και να την ανατρέψουν.

Έχουμε πλέον την εμπειρία και από αγώνες άλλων κλάδων το προηγούμενο διάστημα μα και την εμπειρία από τα νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που έκλεισαν και οι συνάδελφοί μας μπήκαν σε διαθεσιμότητα.
Δεν ακούμε τις υποσχέσεις τους, δεν τους εμπιστευόμαστε, τα ψέματά τους δεν τα πιστεύουμε.

Οι όποιοι ελιγμοί του υπουργείου τώρα για μεταφορά μετά τις γιορτές είναι ένα τέχνασμα μόνο για αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας καθολικά, ενωτικά.

Οργανώνουμε τη δεύτερη κινητοποίηση, την απόφαση δηλαδή της απεργιακής μας συνέλευσης για τη Δευτέρα 23/12/13 νέα στάση εργασίας 8-11 το πρωί, απεργιακή συγκέντρωση στο αμφιθέατρο και προχωρούμε σε μαζική παράσταση-διαδήλωση στην 7η ΥΠΕ, με λεωφορεία που θα διατεθούν από το Σωματείο μας.

Να απαιτήσουμε από το Διοικητή της 7ης ΥΠΕ να σταματήσει κάθε διαδικασία διαθεσιμότητας, να τον προειδοποιήσουμε όπως προειδοποιήσαμε και τη διοίκηση του ΠαΓΝΗ, μην τολμήσουν να πειράξουν εργαζόμενο του νοσοκομείου μας γιατί θα μας βρουν καθολικά απέναντι τους. Και αυτό να το μεταφέρουν στον υπουργό τους και στην κυβέρνηση.

Συντονιζόμαστε με τα άλλα Σωματεία νοσοκομείων της Κρήτης και πανελλαδικά στην κατεύθυνση σκληρής κλιμάκωσης του αγώνα και προετοιμάζουμε Παγκρήτιες και Πανελλαδικές κινητοποιήσεις.

Καλούμε τους ασθενείς, το λαό και τους άλλους εργαζόμενους, τα εργατικά σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, συλλόγους, λαϊκούς φορείς στον κοινό αγώνα για ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, στον αγώνα για δημόσιο νοσοκομείο, στον αγώνα για να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο ή δομή υγείας πρόνοιας, να μη μπει κανείς εργαζόμενος σε διαθεσιμότητα ή απόλυση, να φύγουν οι εταιρείες από τα νοσοκομεία.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2013 ΣΤΙΣ 8-11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ 7Η ΥΠΕ (ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ)

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο το αποφάσισαν:

ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΑΠΟΛΥΣΗ\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook